Ha a blog egy szakácskönyv lenne akkor azt is mondhatnánk ez itt a tartatom jegyzék .
Kacérkodtam sokáig a gondolattal éttermet kéne nyitni!
Igen, megfontolandó ötlet, talán máig sem vetettem el teljesen, talán egyszer még megvalósul, de mindig közbejött valami, ami fontosabb volt.
Milyen lenne az én éttermem?
Családias!
Hangulatos!
Szezonális étlappal, különleges menüvel. Sok friss alapanyaggal a helyi termelőktől, sőt bizonyos dolgokat magunk is megtermelhetnénk, persze ez attól is függ helyileg hol lenne.
Addig is a főztömet, menüsoraimat barátokon, ismerősökön és családon is kitartóan tesztelem .
Az eredmény bíztató.
A receptek egy részét leírtam a Rozmaring & ibolya blogban, talán nem a legtökéletesebben, néha elnagyolva, ráférne idővel egy korrekció, pontos, részletesebb elkészítési útmutató .
Ezen az oldalon megpróbálom kicsit rendszerezni a recepteket, a visszakeresést így könnyebbé tenni. .
Receptek ( tematikusan )
Étlap ( ami folyamatosan bővül)
- Előételek ( étvágygerjesztők)
Gesztenyés vendégváró falatok
Spárgalepény
Spenót rolád friss sajttal és eper jammal
- Levesek
Hideg levesek
Gazpacho
Illatos sült alma leves
Katalán gazpacho
Kovászos uborka leves
Málna krémleves mandulaforgáccsal, mascarpone fagylalttal
Medvehagymás avokádó krémleves
Paradicsomos görögdinnyeleve
Katalán gazpacho
Kovászos uborka leves
Málna krémleves mandulaforgáccsal, mascarpone fagylalttal
Medvehagymás avokádó krémleves
Paradicsomos görögdinnyeleve
(húsvéti sonka felhasználásával )
Tárkonyos -tejszínes káposzta leves
Zöldség erőleves
Birs-mangós borjú borda
Borjú bécsi
Tavasziasan készült borjú
Mázas csülök
Mézes-narancsos sertéssült
Sertés szelet mogyoró mártásban
Szűzpecsenye köntösben
Esterházy rostélyos
Grapefruitlében pácolt rozmaringos bélszín
Hagymás rostélyos
Hátszín Holstein módra
Hátszín zacskóban sütve
Serpenyős rostélyos
Wellington módon készült vesepecsenye
Cukkinibe csomagolt pisztráng gazpacho mártással és mángolddal
Kókuszos lazac
Lazacpisztráng papírhüvelyben
Lazacpisztráng pirított zöldségekkel citrusmártásban
Lazacpisztráng sütemény/ mézeskalács morzsában

Orada ( aranydurbincs ) kakukkfűvel ,céklapürével
Süllő Mornay-módra
Zöld-.diólikőrös harcsaszeletek
- Főételek
Borjú
Birs-mangós borjú borda
Borjú bécsi
Tavasziasan készült borjú
Sertés
Hentes tokányMázas csülök
Mézes-narancsos sertéssült
Sertés szelet mogyoró mártásban
Szűzpecsenye köntösben
Marha
Esterházy rostélyos
Grapefruitlében pácolt rozmaringos bélszín
Hagymás rostélyos
Hátszín Holstein módra
Hátszín zacskóban sütve
Serpenyős rostélyos
Wellington módon készült vesepecsenye
Szárnyas
Vad
Hal
Borókás pityókás lazacCukkinibe csomagolt pisztráng gazpacho mártással és mángolddal
Kókuszos lazac
Lazacpisztráng papírhüvelyben
Lazacpisztráng pirított zöldségekkel citrusmártásban
Lazacpisztráng sütemény/ mézeskalács morzsában
Orada ( aranydurbincs ) kakukkfűvel ,céklapürével
Süllő Mornay-módra
Zöld-.diólikőrös harcsaszeletek
Húsmentes
Pasta
Pizza
Házi tészták
Gombócok
Palacsinták
Befőzés
Dzsemek
..és más finomságok üvegben
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése