Jönnek a meleg napok amikor jól esik majd üdítő, hideg levesekkel felfrissülni, melyek készülhetnek gyümölcsből ,zöldségből egyaránt.
Néha kevés alkollal, borral fokozhatjuk az ízeket mint a rebarbara leves esetében is.
A rebarbarát tavasszal ajánlom fogyasztani, hisz ekkor még alig van friss zöldség a piacokon, ám a rebarbara már megjelenik. A rebarbara rendkívül gazdag vitaminokban, (A, B-1, B-2 és niacin) valamint ásványi anyagokban (mint a kálium, kalcium, foszfor, magnézium vas és szelén).
A rebarbara leves különösen pikáns, savanykás,ízét a zöldség az alma sav, citrom sav és oxálsav tartalmának köszönheti, emiatt remek étvágy gerjesztő és frissítő.
A vizelet hajtó és salaktalanító hatása miatt rendkívül kedvelt a rebarbara, a tavaszi tisztító kúrák étrendjében is. Sőt a fogyókúrába is beépíthető hisz, 100 g rebarbara mindössze 16 kcal. ám figyeljünk milyen receptet választunk a fogyókúrához hisz a fent említettt savanyú ízt gyakran jelentős mennyiségű cukor hozzáadásával ellensúlyozzák.
Ebben a blogban is találhatók rebarbarás chutney és sütemény receptek is.
A hideg rebarbara leves cukor hozzáadása nélkül készül,így valóban nem tartalmaz sok kalóriát.
Elkészítése:
A rebarbara szárakat hideg vízben megmossuk, lecsurgatjuk és éles késsel meghámozzuk,
leöblítjük, majd apró darabokra vágjuk Hideg vízben feltesszük főni, fahéjat, szegfűszeget, vaníliát, sót hozzáadva puhára, egészen pépesre főzzük. Ha megfőtt a tűzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, fém szűrőn áttörjük, szűrt citrom levet és fehér bort adunk hozzá, habverővel simára keverjük, majd hűtőbe tesszük
Tálaláskor tehetünk a tányérokba, leveses csészékbe finomra vágott fűszeres pirított diót is .
Hozzávalók:
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Néha kevés alkollal, borral fokozhatjuk az ízeket mint a rebarbara leves esetében is.
A rebarbarát tavasszal ajánlom fogyasztani, hisz ekkor még alig van friss zöldség a piacokon, ám a rebarbara már megjelenik. A rebarbara rendkívül gazdag vitaminokban, (A, B-1, B-2 és niacin) valamint ásványi anyagokban (mint a kálium, kalcium, foszfor, magnézium vas és szelén).
A rebarbara leves különösen pikáns, savanykás,ízét a zöldség az alma sav, citrom sav és oxálsav tartalmának köszönheti, emiatt remek étvágy gerjesztő és frissítő.
A vizelet hajtó és salaktalanító hatása miatt rendkívül kedvelt a rebarbara, a tavaszi tisztító kúrák étrendjében is. Sőt a fogyókúrába is beépíthető hisz, 100 g rebarbara mindössze 16 kcal. ám figyeljünk milyen receptet választunk a fogyókúrához hisz a fent említettt savanyú ízt gyakran jelentős mennyiségű cukor hozzáadásával ellensúlyozzák.
Ebben a blogban is találhatók rebarbarás chutney és sütemény receptek is.
A hideg rebarbara leves cukor hozzáadása nélkül készül,így valóban nem tartalmaz sok kalóriát.
Elkészítése:
A rebarbara szárakat hideg vízben megmossuk, lecsurgatjuk és éles késsel meghámozzuk,
leöblítjük, majd apró darabokra vágjuk Hideg vízben feltesszük főni, fahéjat, szegfűszeget, vaníliát, sót hozzáadva puhára, egészen pépesre főzzük. Ha megfőtt a tűzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, fém szűrőn áttörjük, szűrt citrom levet és fehér bort adunk hozzá, habverővel simára keverjük, majd hűtőbe tesszük
Tálaláskor tehetünk a tányérokba, leveses csészékbe finomra vágott fűszeres pirított diót is .
Hozzávalók:
- 500 g rebarbara
- 1/4 citrom kifacsart leve
- 1 fahéj rúd
- 3-4 szegfűszeg
- csipet tengeri só
- 2 dl száraz fehér bor
- 40 g fűszeres pirított dió
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése