Reform recept? Talán, így is nevezhetnénk.Teljes kiőrlésű liszttel, zabpehellyel és sok cseresznyével készül ez a sütemény. Kiváló uzsonnasütemény .
Mivel hamarosan érik a cseresznye, ideje előkeresni a cseresznyés recepteket. Bár nagyon szeretjük friss gyümölcsként, nem ritkán még salátákba is kerül ( nem édes gyümölcssalátákról van szó ) kifejezetten tetszik chili paprikával kombinálva is, mégis a cseresznyés sütemények ideje következik. Válogatunk jobbnál jobb receptekben, mint a cseresznyés túró torta, holland cseresznye torta, cseresznyés mogyoró tortácskák lisztmentesen, V-83 torta,,cseresznyés csokoládés tekercs, I-51 cseresznye torta, ehhez a sorhoz csatlakozik a cseresznyés zabpehelylepény is.
A cseresznyés zabpehelylepény elkészítése könnyű, 10-15 perc előkészítés után már süthetjük is.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, amíg megmossuk, kimagozzuk a cseresznyét. Nekem sikerült beszerezni egy cseresznye magozót néhány éve, azóta nem gond a cseresznye magozás, tényleg néhány perc alatt készen vagyok vele, érdemes beruházni egy ilyen szerkezetre.
A vajat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a tojásokat és citrom héjat( ha nem kapok bio citromot aminek kezeletlen a héja, akkor kandírozott citrom héjat használok). A zabpelyhet a liszttel és sütőporral összekeverjük egy másik edényben ,majd lassan a cseresznye pálinkával együtt a tojásos masszához adjuk,lazán átkeverjük. A sütőformát előkészítjük, sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a tésztamasszát, tetejét elegyengetjük simára.Rászórjuk a kikimagozott cseresznyét és meghintjük kókuszreszelékkel, 2 evőkanál zabpehellyel. A sütő közepén aranysárgára sütjük, sütési ideje : 35-40 perc.
Ajánlatos még melegen, vízbe mártott éles késsel szeletelni. Rácson hagyjuk kihűlni a cseresznyés zabpehelylepényt.
Különleges alkalmakra vaníliás tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Hozzávalói :
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Mivel hamarosan érik a cseresznye, ideje előkeresni a cseresznyés recepteket. Bár nagyon szeretjük friss gyümölcsként, nem ritkán még salátákba is kerül ( nem édes gyümölcssalátákról van szó ) kifejezetten tetszik chili paprikával kombinálva is, mégis a cseresznyés sütemények ideje következik. Válogatunk jobbnál jobb receptekben, mint a cseresznyés túró torta, holland cseresznye torta, cseresznyés mogyoró tortácskák lisztmentesen, V-83 torta,,cseresznyés csokoládés tekercs, I-51 cseresznye torta, ehhez a sorhoz csatlakozik a cseresznyés zabpehelylepény is.
A cseresznyés zabpehelylepény elkészítése könnyű, 10-15 perc előkészítés után már süthetjük is.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, amíg megmossuk, kimagozzuk a cseresznyét. Nekem sikerült beszerezni egy cseresznye magozót néhány éve, azóta nem gond a cseresznye magozás, tényleg néhány perc alatt készen vagyok vele, érdemes beruházni egy ilyen szerkezetre.
A vajat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a tojásokat és citrom héjat( ha nem kapok bio citromot aminek kezeletlen a héja, akkor kandírozott citrom héjat használok). A zabpelyhet a liszttel és sütőporral összekeverjük egy másik edényben ,majd lassan a cseresznye pálinkával együtt a tojásos masszához adjuk,lazán átkeverjük. A sütőformát előkészítjük, sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a tésztamasszát, tetejét elegyengetjük simára.Rászórjuk a kikimagozott cseresznyét és meghintjük kókuszreszelékkel, 2 evőkanál zabpehellyel. A sütő közepén aranysárgára sütjük, sütési ideje : 35-40 perc.
Ajánlatos még melegen, vízbe mártott éles késsel szeletelni. Rácson hagyjuk kihűlni a cseresznyés zabpehelylepényt.
Különleges alkalmakra vaníliás tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Hozzávalói :
- 1 kg cseresznye
- 300 g puha vaj
- 100 g cukor
- 1 /3 vanília rúd
- 4 tojás
- reszelt cirtomhéj / kandírozott citromhéj
- 250 g zabpehely
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- sütőpor
- 2 cl rum/ cseresznye pálinka
- 2 evőkanál zabpehely
- 20 g cukor
- 50 g kókuszreszelék
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése