Jól indult a mai nap is, egy csokor virágot kapott a fiam, a piaci sétánk során, majd megszáritjuk és igy sokáig diszitheti majd otthonunkat. Ez valami fantasztikus, már mint a hangulata a piacozásnak az emberek mentalitása a gyermekek szeretete. Hatalmas csokor bazsalikomot is vettünk jó lesz pesto-hoz így ma olaszos menüt csinálunk, és a virág melyet kisérőnek kaptunk máris megalapozza a mai nap hangulatát. Szeretek piacra járni!
Hétvégi gyors ebéd
Leves helyett : frissen préselt zöldség lé cékla-alma-sárgarépa-narancs
Jó néhány évvel ezelőtt kóstoltam először, egy hévízi szállodában a cékla levet, igaz ott dobozba töltve kínálták a biosarokban, azóta gyakran szerepel a mi asztalunkon is.
spenótos-spagetti házi pesto-val
A spagetti mindig kéznél van és mondhatom szinte soha nem azonos módon kerül tányérunkra követve azt az" általános receptet" ami ép van otthon abból az alapanyagból készül a hozzávaló.
A spagettit én mindig olasz tésztából készítem azaz tojás nélküli, durum. A főzés ideje pár perc, mert a fog kemény az " ala dente" az igazi. Miután leszűrtem, nem öblítem le és nem is ijesztem meg ahogy a nápoly környéki háziasszonyok, akik egy pohár hideg vizet adnak hozzá, olajat sem teszek a vízbe, csak sót. A megmosott spenótot a spagettivel egyidőben lehet a vizbe tenni és együtt leszűrni.
Most három féle pestoval kínáltam a spagettit, mint a klasszikus bazsalikomos , rukkolás és sült paprikás.A pesto készités egyáltalán nem bonyolult dolog és az eredmény ........,szóval megéri házilag készíteni!
A bazsalikomot fokhagymával, reszelt parmezánnal, fenyömag és mandula keverékével olívaolaj hozzáadásával lemixelem.
A sült paprikás változathoz leheletnyi erős paprikát is adtam, kevés petrezselyemzöldet, kakukkfüvet és rozmaring levelet.
Először a kadaif tésztát kevés olajjal meglocsolva pirosra sütöttem a sütőben,aztán a cukrot felolvasztottam és megforgattam benne a felezett őszibarackokat a tálaláskor egymásra rétegeztem a sült tésztát, gyümölcsöt és a fagylaltot.Mivel nincs fagylalt gépünk így a leturmixolt málnát kikevertem mézzel és joghurttal, ezt fagyasztottam ki kockára vágva kínáltam.
Mai menü:
cékla -alma-sárgarépa-narancslé |
spenótos spagetti három pesto-val |
Kedves Ibolya, nagyon tetszik a weblapod, ízlésesen van elkészítve, nagyon klassz a képi felület. A receptek is különlegesek, szívesen megkóstolnám némelyiket.
VálaszTörléskedves Kata ,köszönöm ,remélem lesz alkalmad megkóstolni a Neked tetsző ételeket.
VálaszTörlés