mezze avagy az előétel sok-sok féle harapnivaló ital mellé ,most rakija, azaz törköly pálinka és limonádé volt a kínálat a kettő keverékéből remek koktail kerekedett |
friss paradicsom ,uborka szeletek natúr |
mángoldos-sajtos rétes azaz a pite |
a kis tálkában sült paprika szeletek tejfölben érlelve |
Ez a hétvége ünnepek sora lett ---megszületett a sógoromék második unokája, kisfiú.Boldogan ültek az ünnepi ebédhez a dédszülők és nagyszülők velünk együtt,a szűkebb családdal, akikkel szerették volna megosztani örömüket. A rögtönzött kerti asztalt a mogyoró bokor árnyékában állítottuk fel a meleg napsugarak elől menekülve több -kevesebb sikerrel, így előkerült hamarosan a napernyő is leárnyékolva a még napos sarkokat.Az asztal ideális méretűre sikeredett, ám lefényképezni nem sikerült teljes egészében .
Az elengedhetetlen "prsuta" a levegőn szárított sonka, minden valamire való ünnepi asztalon megtalálható ezen a vidéken. Idény zöldség is kerül mindig mellé.
A sós rétesek úgyszintén, fehér sajttal,mángolddal töltik a leggyakrabban. Érdekes módon a hagyományokat tiszteletben tartók a sós rétest, itt ezt hívják pitének, nem az előételek közt kínálják, hanem főfogás után szolgálják fel.
sült paprika "klasszikus módon" mármint a piros, a fehér bogyiszlói azaz erős(talán mi tiszteletünkre a fő étel :sülthús és tepsis krumpli és "sataras" ) |
" szataras" azaz a szerb lecsó ez már a desszert
sok-sok dióval készült ez sütemény
körte-nektarin szeletkék
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése