2010. augusztus 26., csütörtök

Málna krémleves mascarpone fagylalttal & mandula forgácsokkal


Folytatódik a nyár, lesz még  35 fok  a héten,  de most a 30  fok nagyon elviselhetőnek tűnik.Gyorsan minden féle  házon kívüli teendőt be is zsúfoltunk egy napba így nem csoda ha ha az ebédre alig jutott idő hát még az elkészítésére. Ha már  a városban járunk útba ejtjük  a régi kedvenc piacomat is itt még málna is kapható augusztus utolsó napjaiban ,áfonya, szeder is ezt nem lehet ott hagyni.
 Lesz is belőle málna krémleves  mascarpone fagylalttal mandula forgácsokkal. Utána pedig egy igazi helyi  specialitás, malacsült   nem akármilyen ,  nyárson sült. A piac mellett egy kis bolt, ahol a város egyik legfinomabb ilyen sültjét árulják, a bárány már elfogyott sajnos mire mi  odaértünk.  De  Szerbiában nem nehéz nyárson sült malacot, bárányt venni mert rengeteg  hasonló  sütöde létezik,  nem csak az  éttermek sütnek nyárson



,forognak  a nyársak sok felé, lehet venni- vinni kinek melyik része  tetszik.  A legnagyobb forgalmat  mégis az ünnepek  környékén  bonyolítják  ilyenkor sok háztartásban  így oldják meg  vendégeskedést.




 
 



Ez  lett az ebédünk:
málna krémleves  mascarpone  fagylalttal  mandula forgácsokkal

  • 500  g     málna -ból
  •     4 dl     joghurt-tal
  •                méz
  •                mandula forgács  hozzáadásával
  •                mascarpone fagylalt-tal


A gondosan megmosott málna  pár csepp mézzel és a joghurttal összeturmixolvaszinte azonnal  tálalható is, különlegessé tehetjük ha tányéronként egy gombóc mascarpone fagylaltot adunk hozzá .Málna díszítéssel és mandula szórással  tálaljuk.
 
 
 
malacpecsenye salátával zöldségekkel


Került még az asztalra  kevéske kecske- és juh sajt is  az előbbi fügével  míg a juh sajt retekkel, paprikával -paradicsommal  .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...