fahéjas szűzérmék roston, pirított zeller julienne és nyári gyümölcsös saláta
Már a nevében szinte minden benne van és valóban percek alatt üdítő könnyű ebédet lehet az asztalra varázsolni.
A szűzérméket fahéjjal, fehér borssal megszórom és pihentetem kb. egy órát sütés előtt. A zellert julienne-re azaz gyufaszálnyira vágom . A salátához megmosom a zöldsalátát, kicentrifugálom , elrendezem a tányérokon,a zeller levelet úgyszintén, valamint a behűtött dinnye szeleteket is . Megszórom apróra vágott zellerlevéllel, frissen őrölt színes borssal, citrom filét helyezek rájuk és leheletnyi málnaecettel leöntöm. A húsokat átsütöm a zellert egy kanálnyi olíva olajon átpirítom ,ez alkalommal megláttam az előzőnapi Wandorf salátából kimaradt diót így még fél maroknyit a zellerhez adtam abból is , nagyon kellemes a sült dió- zeller párosítás !
Már tálalható is, ilyen egyszerű!!! Sózni csak az asztalon enyhén ajánlom.
Hozzávalók :
A szűzérméket fahéjjal, fehér borssal megszórom és pihentetem kb. egy órát sütés előtt. A zellert julienne-re azaz gyufaszálnyira vágom . A salátához megmosom a zöldsalátát, kicentrifugálom , elrendezem a tányérokon,a zeller levelet úgyszintén, valamint a behűtött dinnye szeleteket is . Megszórom apróra vágott zellerlevéllel, frissen őrölt színes borssal, citrom filét helyezek rájuk és leheletnyi málnaecettel leöntöm. A húsokat átsütöm a zellert egy kanálnyi olíva olajon átpirítom ,ez alkalommal megláttam az előzőnapi Wandorf salátából kimaradt diót így még fél maroknyit a zellerhez adtam abból is , nagyon kellemes a sült dió- zeller párosítás !
Már tálalható is, ilyen egyszerű!!! Sózni csak az asztalon enyhén ajánlom.
- 600 g szűzérme
- 1 zeller zöldlevelével együtt
- kávés kanálnyi őrölt fahéj
- kávés kanálnyi fehérbors
- színes bors
- 1 sárgadinnye
- 1 citrom
- kevés málna ecet
- maroknyi tisztított dió bél
- só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése