2010. augusztus 17., kedd

Ez a gyümölcsös ebéd percek alatt elkészül.......

fahéjas  szűzérmék roston, pirított zeller julienne és nyári gyümölcsös saláta






Már a nevében szinte minden benne van  és  valóban percek alatt üdítő könnyű ebédet lehet  az asztalra varázsolni.
A szűzérméket fahéjjal, fehér borssal megszórom és pihentetem kb. egy órát sütés előtt. A zellert julienne-re azaz gyufaszálnyira vágom . A salátához megmosom a zöldsalátát, kicentrifugálom , elrendezem a tányérokon,a zeller levelet úgyszintén, valamint  a behűtött dinnye szeleteket is . Megszórom apróra vágott zellerlevéllel, frissen őrölt színes borssal, citrom filét helyezek rájuk és leheletnyi málnaecettel leöntöm. A húsokat átsütöm  a zellert egy kanálnyi olíva olajon átpirítom ,ez alkalommal megláttam az előzőnapi Wandorf salátából kimaradt diót  így még fél maroknyit  a zellerhez adtam abból is , nagyon kellemes a  sült dió- zeller párosítás !
Már tálalható is, ilyen  egyszerű!!! Sózni csak az asztalon enyhén ajánlom.





Hozzávalók :


  •  600 g szűzérme
  •  1 zeller zöldlevelével  együtt
  •  kávés kanálnyi  őrölt fahéj
  •  kávés kanálnyi fehérbors
  •  színes bors
  •  1 sárgadinnye
  •  1 citrom
  •  kevés  málna ecet
  •  maroknyi  tisztított dió bél
  •  só

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly