Joghurtos őszibarack krémleves
Egyszerű elkészíteni és ebben a kánikulában valóban üdítő egy kevés limmel megspriccelve.
Mivel hidegen készül , főzés nélkül, feltehetjük a kérdést, jogos-e a krém leves elnevezés vagy inkább a turmix esetleg smothie lenne -e helyén való ?
Személyenként egy-egy hámozott őszibarackot 2 dl joghurttal összeturmixolok, betétként citromfű levélkét ajánlok. Az elkészítese kevesebb mint 2 perc és a tűzhelyet sem kell bekapcsolni.
Hozzávalók :
- 1 kg őszibarack
- 8 dl joghurt
- ágacska friss citromfű
- 1 db lime vagy citrom
Cukkinis hús sáfrányos rizzsel, citromos paradicsommal
Az eredeti recept szerint bélszínt használnak, de én gyakran helyettesítem szűzpecsenyével, most pedig karaj és hátszín kombinációt használtam. Ebből adódóan a karaj szeleteket kezdtem előbb sütni, előtte gondosan beforgattam liszt, törött fehérbors keverékébe és egy kanálnyi olíva olajon átsütöttem, félidőben a hasonlóként előkészített hátszínt is hozzáadtam mivel a hátszín sütése nem vesz annyi időt igénybe, amint majdnem kész a hús az ugyancsak borsos lisztbe forgatott cukkini szeleteket is megsütöttem és a kisebb darabokra vágott hagymát is ( ha csak vöröshagymánk van, akkor azt ajánlom lereszelni, vagy nagyon apróra vágni) átforgattam, majd rácsavartam egy citrom levét, szükség szerint kevés vizet, vagy húslét, erőlevest is célszerű esetleg jó minőségű száraz fehér bort hozzáadni, a mártás sűrűségét így beállítva, fedő alatt még néhány percig hagyom és még roppanósan tálalom.
Mellé a sáfrányos rizst hagyományos módon készítünk .
hozzávalók :
- 400 g nemes, színtiszta hús(bélszín,hátszín,szűzpecsenye)
- 600 g cukkini
- 40 g liszt
- fehérbors,színes bors,
- só
- citrom
- kanálnyi olívaolaj
- 2-3 újhagyma vagy egy kisebb póré ,vagy 1 vöröshagyma
- 1-1,5 dl víz,vagy erőleves
- citrom,
- 1/ 2 dl száraz fehér bor
- paradicsom
- 250 g rizs,
- só,
- kiskanál sáfrány a sáfrányos rizshez
- személyenként egy paradicsom -
- ,1/2 citrom-, szeletelve a tálaláshoz
Az étkezés záró akkordja egy finom krém kávé.
mokka
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése