Nincsenek véletlenek, szokták mondani mindennek meg van a maga ideje,oka stb.
Talán az sem véletlen, hogy újra felfedeztük a stanglit avagy pizza rudakat.
Nyári estéken zajlik nálunk az élet, a kertben a gyerekek sátoroznak, tábortüzet gyújtanak .Mi felnőttek "ügyeletet tartunk mellettük", eszegetünk, iszogatunk, jókat beszélgetünk.
A múlt hétvégén is így volt, botos kenyeret is készültünk sütni, mert még olyat soha nem csináltunk és olyan izgalmasan hangzik. A napokban olvastam egy főzős-sütős csoportban róla és rögtön megtetszett, miért is ne próbálnánk ki.Az elhatározást tett követte. A délután folyamán begyűjtötték a botokat a fiúk, de előkészíteni este közösen a többiekkel együtt akarták (ez volt az első hiba ) . Mivel egyéb szervezési hiba is becsúszott a tervezett kenyér tészta helyett idő hiányában pizza tészta készült az is fehér lisztből, mert ez volt a gyermekek kifejezett kívánsága.
A tűz rakással egyidőben bevonultam a konyhába a befejező műveletek elvégzésére és a tészta formázására, mikor kiderült a botok nincsenek megfelelően előkészítve, a tűz se jó a botos kenyér sütéshez, így egészen egyszerűen le lettem szavazva, sok szavazat a kettő ellen, ugye még sem elég , így maradt a megkelt tészta velem együtt a konyhában.
Amit aztán grisini módjára megcsavartam, forró sütőbe toltam és még melegen padlizsán krémhez, tzatzikihez el is fogyott rövid idő alatt.
A pizza tészta hozzávalói:
- 700 g liszt
- 20 g élesztő
- 3 dl langyos víz
- 3 kávés kanál tengeri só
- 1 dl olívaolaj
- tetszés szerint tehetünk a tésztába, szárított vagy friss zöld fűszert ( oreganó, rozmaring,levendula)
Elkészítése:
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés,iratkozz fel az olvasók közé, csatlakozz a Rozmaring& ibolya Facebook oldalához is !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése