Cukrászda



Nem  vagyunk  édesszájúak, vagy mégis?





 


Gyermek koromban áhítoztam a  cukrászdák iránt, emlékszem vasárnaponként gyakran sétáltunk a  Nagykörúton és én  néhány ( 3-4)évesen makacsul meg- megálltam egy-egy  cukrászda  kirakatánál várva, hogy szüleim beinvitáljanak. Ha nem így történt, határozottan sértve éreztem magam, bár odabent  hosszas unszolásra sem tudtam mit válasszak, nem érdekeltek már a sütemények,  elég volt az, hogy ott vagyunk. Emlékszem a  szalmaszálra a limonádéban és  a Kékes és Tátra csúcsra is meg a Rothschild piskótára abból az időből. De,  az is  megmaradt bennem, hogy hárman nem tudtunk egy egész szelet tortát se megenni. Mára mintha ez kicsit megváltozott volna,   rendszeresen készítek süteményeket, sőt tortákat is, bár  közös jellemzőjük, hogy nem édesek. Mit is jelent ez ?
Szinte valamennyi étkezésünk befejező fogása a desszert, szándékosan nem írok édességet, mert a cukor hányadot   amennyire csak lehet csökkentem, szinte minimalizálom az eredeti recepthez képest. Mi  így szoktuk meg,  nekünk fel sem tűnik, szerintem   sok esetben az  hozzáadott  gyümölcs is elég  édes. Természetesen   "mesterséges"  édesítő, ízesítő és színezék mentes  desszertjeink vannak.


 

 

 Rozmaring&ibolya blogban található édességek/desszertek









(Feltöltése folyamatos )


Torták




Országtorta alapján készült










Francia specialitás, legismertebb változata  cseresznyével  készül
Én különösen kedvelem amiért nem kell kimagozni a  cseresznyét
Bár el kell ismertnem  ez  fogyasztáskor nem okoz osztatlan sikert.






  • Cseresznyés csokoládés tekercs


















A kedvenc  cseressznyés tortám   könnyű túrós réteg borítja  a
túróval cseresznyével együtt sütjük  .Üde kellemes ízű kora nyári
torta.








  • Diós kalács 








Adventi   időszakban készül leggyakrabban nálunk
téli torta alma-dió a fő íze de  meghatározó   a habcsók is
ünnepváró torta













 Kora nyári   finom  epres  nagyon gyümölcsös  mascarpone krémes
klasszikus   piskóta tekercs














Leveles tészta és te
jszínhab  pillekönnyű torta
aromás  fekete  cseresznyével készítjük


                           



Két fajta sárga-és  ropogós piros  cseresznyével  készül
charlotte  formájú  torta melyet marcipánnal  kombinálunk










A klaszikus  kapros túrós  tovább gondolva a fehércsoki nagyon jó
ötletnek tűnik  remekül passzol hozzá.







(Mikulásváró)
Mák és  túró vékony tészta kéregben
leírhattatlanul finom,




(Hűs nyári torta)
kánikula torta   a fagylalt torta rokona













( születésnapi  torta volt/saját kreáció)



( észt  barátnőm receptje alapján)
érdmes kipróbálni
az édes-savanyú  kicsit fanyar reaerbara  kellemesen
kiegészül  a puha tésztával
ínyencek vaníliás tejszínhabot is  kérhetnek hozzá







                                      


(klasszikus torta)
csokoládé-csokoládé csokoládé
..és mandula  ,lehelet vékony  csodás kajszibarack  dzsem a
burkoló csokoládé réteg alatt
mi nem kínálunk tejszín habot hozzá










(svájci recept)
általában  Húsvéti torta nálunk
Glutén mentes
Hiszen liszt helyett  mandulával sütjük
Finoman fűszeres
Előző nap készítjük így az aromája  jobban kibontakozik 













sós karamell torta
édes.sós karamell krém bújik  a mandulsá tésztába
ezt nem szabad kihagyni









( téli torta)


(őszi  torta)
sütőtökös tortaSütőszezonban kihagyhatatlan
aromás  finom  sütemény









(  klasszikus torta)
vajas trüffel krém  a töltelékben  és   dekorációban
a tortát finom kakaó porral vontuk be.
A torta lapokat külön sütjük.







(születésnapi  torta volt /saját kreáció)
nyári  csresznyés -  mascarponés
csokoládés tésztájú piskóta torta



Sütemények






 uzsonna sütemény teához .kávéhoz


könnyen szállítható csomagolható
kirándulásra is  ajánlom





   




őszi specialitás







Sütőtök szezonban
könnyen elkészíthető  ízletes pikáns  egyszerű












( klasszikus/ karácsonyi)














Nagyon mutatós  délutáni sütemény
dobozban sokáig eláll tárolható

a sötét rész kakaós












(Klasszikus cukrászdai sütemény)

Pikáns lekvárral töltjük a  vajjal és  mandula,vagy dió vagy  mogyoróval készülő  linzert korongokat  majd csokolábéban márjuk meg   a kész süteményeket
Készülhet  nagy és mini méretben is


















Bounty kedvelők figyelmébe ajánlom
könnyű laza kókuszos krémet és  ropogós csokoládé bevonatot
a puha   tészta
Nálunk  tavasszal  van a legnagyobb sikere, évek óta  húsvéti sütemény 




















Olajos magok( dió-, mandula. mogyoró)  és fahéj is  kerül a linzertésztába, kizárólag friss vajjal készül ,  az omlós  tésztát   házi sárgabarack lekvárral töltjük meg.
















( klasszikus  cukrászdai  sütemény)

Sült,  cukros dió csokoládéba  mártva , hihetetlneül finom





















Rothschild piskóta

( klasszikus  cukrászdai  sütemény)

piskóta  durvára vágott mogyorós  csokoládé bevonattal








( karácsonyi apró sütemény)












Sós karamellás csokoládé tarte
















(őszi   uzsonna sütemény)
























( klasszikus  péksütemény)











Krémek /desszertek



http://rozmaringesibolya.blogspot.com/2013/11/birsalma-sajt-nagymama-felve-orzott.html

  • Birsalma sajt




















Fagylaltok és  jégkrémek







100% gyümölcs jégkrém













Italok






Sós sütemények  pogácsák



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...