A kedvenc süteményem készült
Cseresznyés- csokoládés tekercs
Minden túlzás nélkül lehetni így definiálni ezt a könnyű gyümölcsös roládot.
Fekete cseresznye az alapja ( jó bele más fajta is ) Marachino likőr adja az aromáját, jó fajta( minél magasabb kakaó tartalommal) csoki és kakaó egészíti ki teljessé és a túrótól lesz lágy krémes és könnyű.
Lehetne lazítani némi tejszín habbal is,( de ebben a rekkenő hőségben ami várható a napokban) nem került a töltelék krémébe belőle könnyebb kezelhetőség kedvéért, de mellé kínálok majd egy keveset,( kizárólag nagykorúaknak) "higiénés " okokból alkohollal meglocsolva.
Nem kell soká sütni, jól be kell hűteni, sok gyümölcs van benne és soroljam tovább...(?)minden szempontból tökéletesen megfelelő.
Elkészítése könnyű.
Csokoládés piskótát készítünk, majdnem a már ismert klasszikus módon. ( az anyaghányadok kicsit eltérőek csak a technika nem )
Hozzávalói :
a piskótához
- 4 tojás
- 120 g cukor
- 100 g liszt
- 20 g étkezési keményítő
- 2 cl Marachino likőr
- 50 g kakaó por
töltelékhez, krémhez
- 500 g cseresznye
- 350 g tehén túró
- 1 citrom kifacsart leve
- 2 dl tejszín
- 50 g étcsokoládé
- 3-4 zselatin lap
A tojásokat szét választjuk.
A fehérjét 2/3 cukorral kemény habbá verjük.A sárgáját az 1/3 cukorral szintén felverjük, hozzáadjuk a likőrt, és a kakaó port. Óvatosan keverjük át a tojás fehérje habbal is úgy, hogy közben szitáljuk rá a liszttel elkevert étkezési keményítőt is.
Sütőpapírral bélelt sütőlapon előmelegített gőz mentes sütőben készre sütjük .
/ 10-15 perc alatt kész ./
Ha kisült, rácsra fordítva hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a tölteléket, amihez a túrót ha kell, áttörjük, a cseresznyét kimagozzuk, lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk és kevés zselatinnal felfőzzük, kihűtjük, a a túróhoz keverjük, meglocsoljuk a Marashino likőrrel és beleforgatjuk a cseresznyét.
A kiterített piskóta lapon elkenjük a cseresznyés tölteléket, feltekerjük és ízlés szerint díszítjük ,
bevonhatjuk tejszínhabbal,ám ez túl kényes, inkább csokoládé forgácsokkal szórjuk meg az elegánsabb szerintem.
Szeletelés előtt jól hűtsük le !
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése