2013. május 13., hétfő

Cseresznyézzünk ...!!







A kedvenc süteményem készül  Cseresznyés- csokoládés tekercs









































Minden túlzás nélkül lehetni így definiálni ezt a könnyű gyümölcsös roládot.
Fekete cseresznye az alapja ( jó bele más fajta is ) Marachino likőr adja az aromáját, jó fajta  csoki  és kakaó egészíti ki teljessé  és  a túrótól lesz lágy krémes és könnyű.
Lehetne lazítani némi tejszín habbal  is,( de ebben a rekkenő hőségben ami várható a napokban) nem kerül a töltelék krémébe belőle  könnyebb kezelhetőség kedvéért,  de mellé   kínálok majd egy keveset,( kizárólag nagykorúaknak)  "higiénés " okokból alkohollal meglocsolva.

Nem kell soká sütni, jól be kell hűteni, sok  gyümölcs van benne és soroljam  tovább...(?)

Íme:

Csokoládés piskótát készítünk,  majdnem a már ismert módon.

Hozzávalói :

  •  4     tojás
  • 120 g cukor
  • 100 g liszt
  •   20 g étkezési  keményítő
  •   2 cl   Marachino likőr
  •    50 g kakaó por

A tojásokat szét választjuk.
A fehérjét 2/3 cukorral kemény habbá verjük.A sárgáját  az 1/3 cukorral  szintén felverjük, hozzáadjuk a  likőrt, és a kakaó port. Óvatosan  keverjük át a tojás fehérje habbal is úgy, hogy közben szitáljuk rá a liszttel elkevert étkezési keményítőt is.

Sütőpapírral bélelt  sütőlapon előmelegített gőz mentes sütőben készre sütjük . / 10-15 perc alatt kész ./
Ha kisült, rácsra fordítva  hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük  a tölteléket,   amihez a  túrót ha kell, áttörjük, a cseresznyét kimagozzuk, lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk és kevés zselatinnal felfőzzük, kihűtjük, a  a túróhoz keverjük, meglocsoljuk  a Marashino likőrrel és beleforgatjuk  CSERESZNYÉT.

 A kiterített piskóta lapon elkenjük a cseresznyés tölteléket, feltekerjük és ízlés szerint díszítjük ,
bevonhatjuk tejszínhabbal,ám ez túl kényes,  inkább csokoládé forgácsokkal szórjuk meg az elegánsabb szerintem.





Szeletelés előtt jól hűtsük le !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly