Folytatódnak "kalóz napok "miután a születésnap is ennek jegyében telt és a Boldog születés napot dalocska - (mert azt azért Halász Judit nálam jobban énekli ) - miatt bele hallgattunk a művésznő más dalaiba is pl. itt van az "alma szósz" amibe nem illik galacsint dobni.
Ha létezik alma szósz, miért ne lehetne körte szósz ?
Ősz van már a javában és egész nap nyitott ablaknál vagyunk (fűtés nélkül !!), a teraszon is lehet még rövid ujjú blúzban motoszkálni egész délelőtt. Leszüreteltem a maradék citromfű levélkéket, van még egy kevés bazsalikom is és kakukkfű egy egész ládányi. Kinek van kedve ilyenkor a "hagyományos" őszi -téli melengető ételekhez ?
- Hát akkor jöjjön a
Hideg sültekhez ajánlom és nemcsak gyerekeknek!
Két szép nagy körtét hámoztam meg kb. 600-700 g, egy kanálnyi cukrot karamellizáltam, majd az apróra vágott körtéket átforgattam rajta, egy kanálnyi darált mogyoróval meghintettem. A körte hamarosan levet enged így nem kell félni, hogy odakap, de egy ideig még kevergettem. Rotyogott úgy 10 percig majd elzártam a tűzhelyet és fedő alatt hagytam míg langyosra hűl. Bot- mixerrel átkevertem és málnaecettel beállítottam a végső ízét, mely pikáns, kissé a chutney-ra emlékeztető. Langyosan kínáltam, malac- szűzpecsenye mellé..
Hozzávalók :
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya
Ha létezik alma szósz, miért ne lehetne körte szósz ?
Ősz van már a javában és egész nap nyitott ablaknál vagyunk (fűtés nélkül !!), a teraszon is lehet még rövid ujjú blúzban motoszkálni egész délelőtt. Leszüreteltem a maradék citromfű levélkéket, van még egy kevés bazsalikom is és kakukkfű egy egész ládányi. Kinek van kedve ilyenkor a "hagyományos" őszi -téli melengető ételekhez ?
- Hát akkor jöjjön a
körte szósz !
Hideg sültekhez ajánlom és nemcsak gyerekeknek!
Két szép nagy körtét hámoztam meg kb. 600-700 g, egy kanálnyi cukrot karamellizáltam, majd az apróra vágott körtéket átforgattam rajta, egy kanálnyi darált mogyoróval meghintettem. A körte hamarosan levet enged így nem kell félni, hogy odakap, de egy ideig még kevergettem. Rotyogott úgy 10 percig majd elzártam a tűzhelyet és fedő alatt hagytam míg langyosra hűl. Bot- mixerrel átkevertem és málnaecettel beállítottam a végső ízét, mely pikáns, kissé a chutney-ra emlékeztető. Langyosan kínáltam, malac- szűzpecsenye mellé..
Hozzávalók :
- 600 g körte
- egy kanál cukor
- málnaecet ízlés szerint
- egy kanál darált mogyoró
- Talán egy csipetnyi fahéj ?,- esetleg gyömbér ?(ekkor azonban a mogyorót kihagynám !)
Később kiderült a körte szósz nem csak malacsült mellé passzol ,de a rántott libamájjal is kitűnően harmonizál.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése