2010. november 20., szombat

Szűzpecsenye köntösben


Hidegen talán még finomabb! Rendkívül mutatós, akkor szebben is  szeletelhető, de ízletes frissen melegében is a spenót köntösbe bújtatott leveles tésztával borított szűzpecsenye.





A leveles tésztát kinyújtom.
 A hártyáitól megtisztított szűzpecsenyét sózom, borsozom, forró olíva olajon átsütöm minden oldalán.Ha szépen megpirult  félreteszem.A spenót leveleket megtisztítom, alaposan lezuhanyzom, lecsöpögtetem, az előbbi módom elkészített spenót levelekkel  beborítom a kiterített leveles tésztát megszórom őrölt szerecsendióval esetleg apróra vágott fokhagymával és az elősütött szűzpecsenyét ráhelyezem.










Feltekerem  a végeket gondosan behajtom, ekkor lehet tetszés szerinti mintákat rajzolni, ragasztani a tésztára ( karácsonyi motívumok ha a közelgő ünnepre  készül ) sütő edénybe helyezem, enyhén felvert tojással bekenem, megszórom szezámmaggal és forró sütőben aranysárgára sütöm .



Hozzávalók:


  • egész szűzpecsenye
  • 500 g leveles tészta
  • 400 g spenót
  • tengerisó
  • frisen őrölt színesbors
  •  szerecsendió
  • fokhagyma,
  •  szezámmag
  • tojás  a felület kenéséhez
  • 1 kanál olíva olaj  a  hús sütéséhez
Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...