A leveles tésztát kinyújtom.
A hártyáitól megtisztított szűzpecsenyét sózom, borsozom, forró olíva olajon átsütöm minden oldalán.Ha szépen megpirult félreteszem.A spenót leveleket megtisztítom, alaposan lezuhanyzom, lecsöpögtetem, az előbbi módom elkészített spenót levelekkel beborítom a kiterített leveles tésztát megszórom őrölt szerecsendióval esetleg apróra vágott fokhagymával és az elősütött szűzpecsenyét ráhelyezem.
Feltekerem a végeket gondosan behajtom, ekkor lehet tetszés szerinti mintákat rajzolni, ragasztani a tésztára ( karácsonyi motívumok ha a közelgő ünnepre készül ) sütő edénybe helyezem, enyhén felvert tojással bekenem, megszórom szezámmaggal és forró sütőben aranysárgára sütöm .
Hozzávalók:
- egész szűzpecsenye
- 500 g leveles tészta
- 400 g spenót
- tengerisó
- frisen őrölt színesbors
- szerecsendió
- fokhagyma,
- szezámmag
- tojás a felület kenéséhez
- 1 kanál olíva olaj a hús sütéséhez
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése