A sok ünneplés közepette eszünk is, készül a süteményeken kívül más is a konyhámban most november is.
Megint saját készítésű tészta
tagliatelle sajtmártással, füstölt lazaccal.
A tészta készítéséről már korábban írtam itt, nem is olyan bonyolult dolog nem is értem eddig miért ódzkodtam tőle. Lehet némi technikai segítséggel szebb formákat kapni, vékonyabbra nyújtani tésztát, de az még odébb van, az én konyhámban nincs ilyen eszköz egyenlőre.......tehát a tésztát kifőzzük forró, lobogó sós vízben rövidebb idő is elegendő mint a gyárilag készült esetében. Itt is "fogkeményre" főzöm, mert azt szeretjük.
A sajtmártáshoz a sajtokat felolvasztom a fokhagymával ízesitett tejszínnel, fehérborral beállítom a kellő sűrűséget, kevés vajjal lehet montírozni ettől selymesen lágyan csillogó lesz .
A füstölt lazacot hajszál vékonyan szeletelem, csíkokra vágom a tészta tetejére helyezem az egészet frissen őrölt színes borssal hintem.
A sajtok amiket használtam és a többi hozzávaló :
- 150 g ementáli
- 50 g kéksajt
- 50 g camembert ,
- 50 g parmezán
- 1 dl fehér bor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 20 gr vaj
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése