2010. november 22., hétfő

Padlizsán arab módra



A padlizsánba  tölts -diót-kapia paprikát, fokhagymát, az egészet dugd olíva olajba és már kész is ez az arab előétel a nevét sem tudom pontosan,talán makdusz(?) jó néhány évvel ezelőtt ettem először, ízlett, egy szíriai barátunktól származik  a recept. Ezen  a  nyárom amikor kis padlizsánokra leltem a piacon eszembe jutott, azonnal megvettem és már neki is láttam az elkészítésének. Mostanra beérett.






 Apró padlizsánok kellenek hozzá, hogy kényelmesen beleférjenek az üvegbe, ha egészen aprók amilyet sajnos nem sikerült találnom akkor az egész egy falat azt nem kell darabolni  amikor felszolgáljuk. Az elkészítésnél  a padlizsánokat hosszában behasítjuk mélyen, mert ebbe kerül majd  a töltelék.


Forrásban lévő vízbe tesszük a bevagdosott padlizsánokat kb 10 percre, kivesszük, jól kinyomkodjuk  a vizet belőle.Akár úgy, hogy nagyobb edénybe szűrőt helyezünk, ebbe tesszük a padlizsánokat és nehezéket teszünk rá ami kiszorítja  a vizet. Ezután jól  be kell sózni! Ekkor még több vizet ereszt, azt is kinyomjuk belőle. Elkezdhetjük tölteni. Apróra vágott pritamin vagy kapia paprika, dió és fokhagyma keverékével. Jól megtöltjük, üvegbe helyezzük és leöntjük olíva olajjal, hogy mindenhova menjen és felül is befedje, de vigyázzunk, ne öntsük teljesen tele az üvegeket, mert meg fog emelkedni az olajszint...

Kb 1 hónap múlva lesz kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...