Rendkívül egyszerű volt a mai ebédünk is .
Az érlelt bélszín csíkokat forró olíva olajon átsütöttem majd meghintettem szezám maggal és még egyszer átforgattam. Közben fokhagyma mártást készítettem a következő módon, a fokhagyma gerezdeket átsütöttem egy kanálnyi olívaolajon, megszórtam liszttel, pirítottam egy kicsit, de még mielőtt színt kapott volna felengedtem tejszínnel, kevés vízzel. Beforraltam, merülő mixerrel belekevertem, krémesítettem. Ebbe a mártásba "kell" majd a húsokat mártogatni.
Csípős babos krutonokat kínáltam hozzá.
Ehhez felfuttattam az élesztőt, liszttel (egy része hajdina liszt) elkevertem, kis idő múlva hozzáadtam a főtt tört krumplit, főtt babot, kevés kakukkfüvet és bedagasztottam só, langyos víz hozzáadásával. Hagytam kelni. Ha már szépen megkelt kinyújtottam, pogácsa szaggatóval kerek lapokat szaggattam és az oldalukat kézzel megsodortam mint a pogácsáknál szokás, belehempergettem darált csípősparika - só - rozmaring keverékébe. Forró sütőben sütöttem úgy 35 percet.
Hozzávalók :
300 gr liszt
100 gr hajdina liszt
150 gr főtt bab
100 gr főtt burgonya
élesztő
só
kakukkfű
törött csípőspaprika
rozmaring levél
400 gr bélszín csíkokra vágva
50 gr szezám mag
1,5 kanál olaj a sütéshez
fej fokhagyma
kanálnyi liszt
1 dl tejszín
kevés víz
só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése