Utoljára a hónap kiemelkedő eseményéről a szülinapi buliról
A suliban tartottuk, mert ott van hatalmas, mégis barátságos rendezvény terem ( inkább színház és koncert-terem ? )zongora, színpad, disco- kellékek és -fények,- minden ami egy 8 éves kis embert elkápráztat és a tanító néni és tanító bácsi egyben animátor is. - Itt debütált a rozmaring&ibolya catering is mert a buli kellékeit mi szállítottunk, azaz az enni -.innivalót. Most a nosztalgia jegyében a régi uzsonnák hangulatát felidézve de kissé modernizálva, kakaó parti kuglóffal és svédasztal tele édes ropogtatni valókkal természetesen minden a rozmaring&ibolya sütödéjéből került ki .
mit is kínáltunk :
édes perec
pálmalevél |
mazsolás csiga
pálmalevél
kuglóf
gyümölcs nyárs
kakaó ( helyben készült)
gyümölcslé
víz
és a torta
mazsolás csiga
Hozzávalók :
- 250 g túró
- 250 g hideg vaj
- (tengeri)só
- vaníliáscukor
- 250 g liszt
- sütőpor
- 125 g mazsola
- 50 g őrölt mogyoró
- kiskanál őrölt fahéj
- 50 g cukor
- porcukor,citromlé
A lisztet, sütőport, sóval és a vaj forgácsokkal, túróval, összedolgozzuk, kigömbölyítjük és a tésztát hűtőben pihentetjük kb. egy órán át.
Kinyújtjuk, meghintjük forró vízben megmosott lecsöpögtetett mazsolával, cukros fahéjjal, őrölt mogyoróval. Feltekerjük a tésztát, ujjnyi szeleteket vágunk belőle és sütőpapirral bélelt sütőlemezre helyezzük. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 25-30 percig. Még langyosan megkenjük
a citrommal kikevert porcukorral.
a kuglóf
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése