2010. november 14., vasárnap

Rendezvényszervezést vállalunk ???


Utoljára  a hónap kiemelkedő eseményéről  a szülinapi buliról

A suliban tartottuk, mert ott van hatalmas, mégis barátságos    rendezvény terem  ( inkább színház és koncert-terem ? )zongora, színpad, disco- kellékek és -fények,- minden ami egy 8 éves kis embert elkápráztat és a tanító néni és tanító bácsi egyben animátor is.  - Itt debütált  a rozmaring&ibolya catering is mert a  buli kellékeit mi szállítottunk, azaz az enni -.innivalót. Most a  nosztalgia jegyében a  régi uzsonnák hangulatát felidézve de kissé modernizálva, kakaó parti  kuglóffal  és svédasztal tele édes ropogtatni valókkal  természetesen minden  a rozmaring&ibolya sütödéjéből került ki .

mit is kínáltunk :


édes perec

édes apró sütemény

pálmalevél

mazsolás csiga

pálmalevél

kuglóf

gyümölcs nyárs

 

kakaó ( helyben készült)

gyümölcslé

víz

és a torta










 





apró édes  sütemyény
édes perec







hozzávalók :


  • 500 g liszt
  • sütőpor
  • vaníliás cukor
  • 250 g hideg vaj
  • 2 dl tejföl
  • jégcukor
  • tojásfehérje




























A lisztet a sütőporral, vaníliás cukorral, sóval összekeverjük, a vajból forgácsokat  vágunk  és a tejföllel együtt az egészből rugalmas tésztát  készítünk. Kigömbölyítjük, majd fóliában rövid ideig hideg helyen (hűtőben ) pihentetjük. Célszerű négy részre osztani  pihentetett tésztát és mindig csak az ép felhasználásra kerülőt kivenni.Vékonyra (3 mm) nyújtjuk és 1 cm  széles csíkokra vágjuk. Kicsit sodorjuk, perecet formálunk belőlük, kissé felvert tojásfehérjébe mártjuk majd a jégcukorba ( így kevesebb a veszteség, mintha bekennénk és aztán szórnánk be cukorral, mivel elég kicsik  a perecek  sok megy mellé)Előmelegített sütőben sütőpapírral borított sütőlemezen sütjük készre. 20-25 perc  elég neki.








mazsolás csiga




Hozzávalók :

  • 250 g túró
  • 250 g hideg vaj
  •  (tengeri)só
  • vaníliáscukor
  • 250 g liszt
  • sütőpor
  • 125 g mazsola
  • 50 g őrölt mogyoró
  • kiskanál őrölt fahéj
  • 50 g cukor
  • porcukor,citromlé


A lisztet, sütőport, sóval és a vaj forgácsokkal, túróval, összedolgozzuk, kigömbölyítjük és a tésztát hűtőben pihentetjük kb. egy órán át.
Kinyújtjuk, meghintjük forró vízben megmosott lecsöpögtetett mazsolával, cukros fahéjjal, őrölt mogyoróval. Feltekerjük  a tésztát, ujjnyi szeleteket vágunk belőle és sütőpapirral bélelt sütőlemezre helyezzük. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 25-30 percig. Még langyosan megkenjük
a citrommal kikevert porcukorral.


uzsonna sütemény

a kuglóf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly