Szőlős -juhsajtos füge saláta
Nehéz lenne leírni milyen az összhatás, a füge lágy, édes, a sajt sós és krémes a szőlő zamatos, friss kicsit savas ízét a bors enyhén fűszerezi, egyszerűen jó, nagyon jó, ki kell próbálni !
A szerencsésebbek kertjében megterem a füge, nos az utóbbi években mi is csatlakoztunk a kiválasztottakhoz. Van már 3 füge bokrunk ( mert ez nem fa) közülük az egyik lila, az augusztus végén, szeptember közepéig érik, a másik fajta, a nyár közepétől késő őszig, októberig is ad termést, nagy nagy örömünkre. Talán nem túlzás azt állítani nyersen, frissen a legfinomabb a füge, de készült már dzsem és sütemény is, tettünk el cukorszirupban és alkoholban is fügét vagy zöldfügét, még mustárhoz is adtam ..
A következő saláta nagyon egyszerű, csak össze kell keverni a hozzávalókat, ami nem sok, mindössze szőlő ,friss füge és juhsajt valamint kevés frissen őrült bors kell hozzá és kész is az ízletes különleges nagyon finom saláta. Nehéz lenne leírni milyen az összhatás, a füge lágy, édes, a sajt sós és krémes a szőlő zamatos friss ízét a bors kicsit markánssá teszi,egyszerűen jó nagyon jó,ki kell próbálni !
Amire felhívnám a figyelmet érdemes figyelni a gyümölcsök minőségére, frissességére Lehetőség szerint frissen szedett gyümölcsöt vásároljunk és mielőbb készítsük el belőle a salátát, a szőlő legyen zamatos akár fehér akár piros vagy fekete. Mossuk meg a szőlőt alaposan, lehetőleg zuhany alatt a szőlő héját magját ne távolítsuk el, nagyon értékesek, ha túl nagynak ítéljük a szőlőszemeket félbe vághatjuk de mutatósabb szerintem az egész szőlőszem .
A megmosott fügéről vágjuk le a szárcsonkot és vágjuk félbe vagy negyedeljük fel .A sajtot vágjuk kockára vagy törjük kis falatnyi darabokra mivel a sajt eleve sós, ezért sózni már nem kell a salátát. Végül hintsük meg frissen őrölt színes borssal és már tálalhatjuk is ( saláta szedővel lazán keverjük el )
Hozzávalók:
- 500 g szőlő ( lehet vegyesen fehér és sötét )
- 500 g nem túl érett füge ( amit még szépen lehet szeletelni )
- 250 g fehér juh sajt
- frissen őrölt színes bors ízlés szerint
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése