Vendégek jönnek?
Mi sem "egyszerűbb" mint "terülj terülj asztalt varázsolni" majd nem marad más dolgunk mint jól érezni magunkat. Azért némi előkészületre szükség van. De semmi ördöngösség nincs abban ha magunk keverjük ki a krémeket, pástétomokat, a siker viszont garantált.
Előre elkészíthető ( sőt) így igazán ott a helye a szilveszteri büféasztalon.
Az őzhúst kockára vágjuk és felkockázott füstölt szalonnán átpirítjuk .Eztán hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, szétnyomkodott fokhagyma gerezdet,felkarikázott zöldségeket és a fűszereket is, megpirítjuk mielőtt felöntjük kevés vízzel. Időnként megkeverve fedő alatt puhára pároljuk,a folyadékot folyamatosan pótolva felváltva vízzel és a borral.
Ha elkészült késes aprítóval finom péppé aprítjuk. A pástétom formát vékonyan kikenjük olajjal, elsimítjuk benne a pástétomot és hideg helyen dermesztjük.Tálalás előtt óvatosan kifordítjuk a formából.Lehetőség szerint rozmaringos házi kenyeret kínáljunk hozzá.Remekül illenek mellé a pikáns lekvárok ( kökény-,som-,áfonya) különleges mustárok.
Hozzávalói :
Mi sem "egyszerűbb" mint "terülj terülj asztalt varázsolni" majd nem marad más dolgunk mint jól érezni magunkat. Azért némi előkészületre szükség van. De semmi ördöngösség nincs abban ha magunk keverjük ki a krémeket, pástétomokat, a siker viszont garantált.
Nagyon egyszerű őzpástétom- ot ajánlok ezúttal.
Mivel az íze különlegesen finom remek óév búcsúztató kínálat lehet.Előre elkészíthető ( sőt) így igazán ott a helye a szilveszteri büféasztalon.
Az őzhúst kockára vágjuk és felkockázott füstölt szalonnán átpirítjuk .Eztán hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, szétnyomkodott fokhagyma gerezdet,felkarikázott zöldségeket és a fűszereket is, megpirítjuk mielőtt felöntjük kevés vízzel. Időnként megkeverve fedő alatt puhára pároljuk,a folyadékot folyamatosan pótolva felváltva vízzel és a borral.
Ha elkészült késes aprítóval finom péppé aprítjuk. A pástétom formát vékonyan kikenjük olajjal, elsimítjuk benne a pástétomot és hideg helyen dermesztjük.Tálalás előtt óvatosan kifordítjuk a formából.Lehetőség szerint rozmaringos házi kenyeret kínáljunk hozzá.Remekül illenek mellé a pikáns lekvárok ( kökény-,som-,áfonya) különleges mustárok.
Hozzávalói :
- 1 kg őz hús
- 100 g húsos füstölt szalonna
- 1-1 szál sárgarépa,pasternák és fehérrépa
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl vörösbor
- zúzott/tört boróka bogyó,koriander,babérlevél,színes bors,
- szerecsendió reszelék
- tengeri só
Sikerekben bővelkedő, békés, boldog új esztendőt kívánok!
VálaszTörlésKöszönöm,Roza!
VálaszTörlésViszont kívánok boldog újesztendőt,jó egészséget,örömteli pillanatokat....