2013. december 30., hétfő

Szilveszteri Őz pástétom

Vendégek jönnek?
Mi sem "egyszerűbb" mint  "terülj terülj asztalt varázsolni" majd nem marad más dolgunk mint  jól érezni magunkat. Azért némi előkészületre szükség van. De semmi ördöngösség nincs abban  ha magunk keverjük ki   a  krémeket, pástétomokat, a siker viszont garantált.


Nagyon egyszerű őzpástétom- ot ajánlok ezúttal.
Mivel az íze különlegesen finom remek óév búcsúztató kínálat lehet.

Előre elkészíthető ( sőt) így igazán ott  a helye  a  szilveszteri  büféasztalon.

Az őzhúst kockára vágjuk  és felkockázott füstölt szalonnán átpirítjuk .Eztán hozzáadjuk  az apróra vágott vöröshagymát, szétnyomkodott fokhagyma gerezdet,felkarikázott zöldségeket és a fűszereket is, megpirítjuk  mielőtt felöntjük  kevés vízzel. Időnként megkeverve  fedő alatt puhára pároljuk,a folyadékot folyamatosan pótolva felváltva vízzel és a borral.
Ha elkészült késes aprítóval finom péppé aprítjuk. A pástétom formát  vékonyan kikenjük olajjal, elsimítjuk benne  a pástétomot és hideg helyen  dermesztjük.Tálalás előtt óvatosan kifordítjuk  a  formából.Lehetőség szerint  rozmaringos  házi kenyeret kínáljunk hozzá.Remekül illenek mellé  a  pikáns lekvárok ( kökény-,som-,áfonya) különleges mustárok.

Hozzávalói :

  • 1 kg őz hús
  • 100 g  húsos füstölt szalonna
  • 1-1 szál sárgarépa,pasternák és fehérrépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • zúzott/tört boróka bogyó,koriander,babérlevél,színes bors,
  • szerecsendió reszelék
  • tengeri só


  

2 megjegyzés:

  1. Sikerekben bővelkedő, békés, boldog új esztendőt kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm,Roza!
    Viszont kívánok boldog újesztendőt,jó egészséget,örömteli pillanatokat....

    VálaszTörlés

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly