A szilveszteri büfébe kívánkozik a töltött padlizsán.
Egy arab recept szerint készült előétel amit már korában bemutattam (itt).
Nekünk nagyon ízlett már az első kóstolásnál is,ennek már jó pár éve és most annyi idő elteltével megreformáltam a receptet, ha mondhatom ez így még jobb.
A dolog apropója egy nagyon kedves gesztus, miszerint én novemberben "igazi" padlizsánhoz jutottam, nem is akárhogyan. Sütőtököket mustrálgattam a piacon az Ándzsa nevű kofánál. Gyakran vásárolok nála (is) padlizsánt, bazsalikomot ( korlátlan mennyiségben). Ez alkalommal amint kiszolgálta a soron levő vevőjét, hozzám fordult, abból amit mondott kihallottam ugyan padlizsán szót ám arra gondoltam a nyarat emlegeti egészen addig amíg elő nem húzott egy nagyobbacska zsákot tele friss padlizsánnal, az utolsó termés, amit nekem szedett le és őrzött ( már majdnem dél is volt mire odaértünk) pedig nem lehetett biztos benne hogy az nap is piacozok.
Újfent megerősödött bennem az a kellemes érzés milyen jó piacozni, ezek az emberek ( a kofák) tele vannak érzéssel ( és spontán üzleti érzékkel) odafigyeléssel.
Nos nekem késő ősszel a tél beállta előtt így került a kosaramba friss padlizsán, mivel utolsó termés akad közte kicsi is bőven ,ez pont kapóra jött lehetett belőle " frissen" töltött padlizsán arab módra.
Ez alkalommal a padlizsánokat sütőben sütöttem 20 percig, miután bevagdostam őket ( három hasítás,oldalanként egy-egy)
Parázson sült kapia paprikával, fokhagymával, dió vagdalékkal töltöttem,sőt kevés chili paprika is került bele majd olívaolajjal megöntözve azonnal fogyasztásra kínáltam, mert türelmetlenek és kíváncsiak voltunk. Természetesen ez is működik a olajban eltéve is.
Egy arab recept szerint készült előétel amit már korában bemutattam (itt).
Nekünk nagyon ízlett már az első kóstolásnál is,ennek már jó pár éve és most annyi idő elteltével megreformáltam a receptet, ha mondhatom ez így még jobb.
A dolog apropója egy nagyon kedves gesztus, miszerint én novemberben "igazi" padlizsánhoz jutottam, nem is akárhogyan. Sütőtököket mustrálgattam a piacon az Ándzsa nevű kofánál. Gyakran vásárolok nála (is) padlizsánt, bazsalikomot ( korlátlan mennyiségben). Ez alkalommal amint kiszolgálta a soron levő vevőjét, hozzám fordult, abból amit mondott kihallottam ugyan padlizsán szót ám arra gondoltam a nyarat emlegeti egészen addig amíg elő nem húzott egy nagyobbacska zsákot tele friss padlizsánnal, az utolsó termés, amit nekem szedett le és őrzött ( már majdnem dél is volt mire odaértünk) pedig nem lehetett biztos benne hogy az nap is piacozok.
Újfent megerősödött bennem az a kellemes érzés milyen jó piacozni, ezek az emberek ( a kofák) tele vannak érzéssel ( és spontán üzleti érzékkel) odafigyeléssel.
Nos nekem késő ősszel a tél beállta előtt így került a kosaramba friss padlizsán, mivel utolsó termés akad közte kicsi is bőven ,ez pont kapóra jött lehetett belőle " frissen" töltött padlizsán arab módra.
Ez alkalommal a padlizsánokat sütőben sütöttem 20 percig, miután bevagdostam őket ( három hasítás,oldalanként egy-egy)
Parázson sült kapia paprikával, fokhagymával, dió vagdalékkal töltöttem,sőt kevés chili paprika is került bele majd olívaolajjal megöntözve azonnal fogyasztásra kínáltam, mert türelmetlenek és kíváncsiak voltunk. Természetesen ez is működik a olajban eltéve is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése