2013. december 27., péntek

Karácsonyi ünnepi menü



Karácsony I. nap






Lilahagyma lekváron tálalt  füstölt pisztráng








 (Konyakos)Vad erőleves  grízgaluskával



A gríz galuskát  a kitálalt forró levesbe tesszük, Készítésekor  szobahőmérsékletű zsírhoz keverjük  a külön felhabosított tojást,hozzáadjuk a  grízt( búzadara) ízesíthetjük sóval finomra vágott zöldpetrezselyemmel.az egész masszát hűtőben pihentetjük.Gyöngyöző sós vízbe szaggatjuk két evőkanál segítségével.Lefedve, nagyon lassú tűzön kb  fél óráig főzzük.

Hozzávalói:


  • 100 g  gríz( búzadara)
  • 50 g zsír
  • 1  tojás
  • zöldpetrezselyem











Karácsonyi őz pecsenye  narancsos  mézeskalács mártásban, birsalmás pollentával és
kökény lekvárral és mole( mártással)




Sajt falatok  & aszalt és friss gyümölcsök





Ünnepi  panna cotta 
(Levendulás,alkoholban eltett eperrel és friss citromfű levélkékkel)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly