2013. december 1., vasárnap

Gyümölcskenyér másként



Kisült az idei

gyümölcskenyerem.

Ma meggyújtottuk az első gyertyát az adventi  koszorún.
Nálunk  az adventhez hozzátartozik  a finom sütemény, délutáni  illatos tea .
Mitől más, mitől különleges az idei gyümölcskenyér?
A recept évek óta azonos, ám az összetevőket, alapanyagokat   időnként  "kicserélem", megváltoztatom aszerint mi van itthon.
Most gesztenye "liszt"és rózsaszirom, teszi különlegessé az adventi  gyümölcskenyeret.
Nagyon praktikus a  magyarázata, a "beszáradt" rózsalekváros üveget  házipálinkába áztattam így  a  rózsaszirmok amik a sz üveg oldalára tapadtak nem  mentek kárba , ide áztattam be a darabolt  szárított gyümölcsöket ( füge,datolya,áfonya és zöldió).
A gesztenye is "ránk száradt"  nem sikerült megmenteni hiába áztattam be  a sütés után is  kőkemény marad egyetlen megoldásnak azt láttam ha porrá őrlöm, így lett belőle" liszt" ami a   mandulát váltotta ki  az idei adventi gyümölcskenyérben.
Az illata csodás, remélem az íze sem okoz csalódást ha nem is lesz ugyan olyan  mint  a  korábbi évek a gyümölcskenyerei.


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...