Kisült az idei
gyümölcskenyerem.
Ma meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún.Nálunk az adventhez hozzátartozik a finom sütemény, délutáni illatos tea .
Mitől más, mitől különleges az idei gyümölcskenyér?
A recept évek óta azonos, ám az összetevőket, alapanyagokat időnként "kicserélem", megváltoztatom aszerint mi van itthon.
Most gesztenye "liszt"és rózsaszirom, teszi különlegessé az adventi gyümölcskenyeret.
Nagyon praktikus a magyarázata, a "beszáradt" rózsalekváros üveget házipálinkába áztattam így a rózsaszirmok amik a sz üveg oldalára tapadtak nem mentek kárba , ide áztattam be a darabolt szárított gyümölcsöket ( füge,datolya,áfonya és zöldió).
A gesztenye is "ránk száradt" nem sikerült megmenteni hiába áztattam be a sütés után is kőkemény marad egyetlen megoldásnak azt láttam ha porrá őrlöm, így lett belőle" liszt" ami a mandulát váltotta ki az idei adventi gyümölcskenyérben.
Az illata csodás, remélem az íze sem okoz csalódást ha nem is lesz ugyan olyan mint a korábbi évek a gyümölcskenyerei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése