2013. december 13., péntek

Fűszeres pirított dió

Vendégek jönnek, vendégek mennek.

Közelegnek az évvégi ünnepek,  gyakrabban csendülnek össze  a poharak, a gondos háziasszonyok ilyenkor odakészítenek a tálcára valamit, amit csak úgy be lehet kapni.

Kínáljunk az ital mellé fűszeres  pirított diót is....!

Elkészítése roppant egyszerű, a tisztított dióbelet öblítsük át ( én mindig megmosom,  majd kicsit megszárítom, sőt pirítom a  diót felhasználás előtt!) sóval, cukorral elkevert őrölt chilipaprikával szórjuk meg majd kézzel dörzsöljük be  a dióbelet ezután pár percre tegyük  a forró sütőbe.
Nem telik el 5 perc és finom illat árasztja  el  konyhát jelezve  kész  a snack. A cukor kicsit rákaramellizálódik a  dióra  de nem lesz édes, érződik az enyhén sós íze és  kicsit csípős a  chilitől.

Nagyon pikáns kellemes íze lesz.
Amint kihűlt jöhet az ünnepi  koccintás!



fűszeres pirított dió




Hozzávalói :

  • 250 g tisztított dióbél
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teás kanál  tengeri só
  • 1 mokkás kanál őrölt chili paprika

Békés meghitt ünnepet ,örömteli  ünnep várást !


Jó étvágyat !

Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly