Az ünnepi menü tradicionálisan több fogásos.
Sütőtököt "natúr" azaz ízesítés nélkül süssük meg, a sütőben ahogy nagyanyáink is csinálnák!
A megmosott, darabolt sütőtök alá célszerű sütőpapírt helyezni, így megkönnyítjük a dolgunk a sülés folyamán kicsorduló, karamellizálódó levet nem a sütőlapról, esetleg sütőből kell eltüntetnünk.
A tököt korábban akár előző nap is megsüthetjük és felhasználásig tároljuk hideg helyen .
A megsült tököt ha kihűlt mézzel ( ez alkalommal zsálya mézet használtam amitől aromásabb lesz a krém, de jó bármilyen /termelői méz /pl . akác méz, erdei méz, gesztenye is) és frissen facsart szűrt citromlével botmixerrel pépesítjük. Télen, karácsony táján bátran használhatunk narancslevet a citromlé helyett nem fogunk csalódni .
Ezután már csak tálalnunk kell és mákszemekkel meghinteni.
Kínáljuk hidegen!
Ugye milyen egyszerű?
Az íze meglepő, izgalmas, friss, üde pikáns és krémesen lágy.
Hozzávalói :
Jó étvágyat !
Különleges indítása lehet karácsonyi vacsorának egy pikáns ( édes-savanyú) zöldséges- gyümölcsös krém a
Mákos-citromos sütőtök krém.
Sütőtököt "natúr" azaz ízesítés nélkül süssük meg, a sütőben ahogy nagyanyáink is csinálnák!
A megmosott, darabolt sütőtök alá célszerű sütőpapírt helyezni, így megkönnyítjük a dolgunk a sülés folyamán kicsorduló, karamellizálódó levet nem a sütőlapról, esetleg sütőből kell eltüntetnünk.
A tököt korábban akár előző nap is megsüthetjük és felhasználásig tároljuk hideg helyen .
A megsült tököt ha kihűlt mézzel ( ez alkalommal zsálya mézet használtam amitől aromásabb lesz a krém, de jó bármilyen /termelői méz /pl . akác méz, erdei méz, gesztenye is) és frissen facsart szűrt citromlével botmixerrel pépesítjük. Télen, karácsony táján bátran használhatunk narancslevet a citromlé helyett nem fogunk csalódni .
Ezután már csak tálalnunk kell és mákszemekkel meghinteni.
Kínáljuk hidegen!
Ugye milyen egyszerű?
Az íze meglepő, izgalmas, friss, üde pikáns és krémesen lágy.
Hozzávalói :
- 500 g sütőtök
- 1 db citrom vagy narancs
- 1,5 evőkanál méz
- mák a hintéshez
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése