Mi lesz a menü karácsonykor ? Ez most a legfontosabb kérdések egyike a "nagy hajrá" most kezdődik a konyhában. ( Nálunk még nem teljes az idei menü, azt is mondhatnám nagyon hiányos, de alakul).Jöhet a hétvégi nagy bevásárlás ünnep előtti utolsó piacozás, mire összeállítjuk a bevásárló listát talán összeáll az ünnepi menü is ....
Tavaly nálunk így volt :
KIR ( gyümölcsös könnyű aperitíf / néhány csepp Crème de Cassis száraz fehér borban)
Tavaly nálunk így volt :
Szenteste :
KIR ( gyümölcsös könnyű aperitíf / néhány csepp Crème de Cassis száraz fehér borban)
- Orada ( aranydurbincs)karácsonyi módon sült burgonya " saláta", párolt spenót levelekkel, pirított fenyőmaggal hintve.
Ital :
Száraz fehér, különleges bor
Beigli variáció, gerbeaud szelet
Házi zöld-dió likőr
Első ünnep nap :
- Savanykás spenótos krumplikrém leves, mentával
- Gesztenyével töltött kacsamell filé fűszeres sütőtök kockákkal
- Sajt tál ( kéksajt/dorblue, holland-gauda, trüffeles soft chesse (zsíros és lágy), diós brie) alma,dió és birsalma sajt kíséretében .
ital ajánlat : tokaji hárslevelű
Beigli variáció, gerbeuad szelet és kávé
Második ünnep nap :
- Cékla bouillon maceszgombóccal sütőtök betéttel
- Parasztsonka kéregben sült bélszín , vegyes sült zöldségekkel tálalva
Sajtok
Beigli variáció, gerbeaud szelet, kávé
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Gondolom, az idei ünnepre is legalább ilyen ínycsiklandozó ételeket fogsz felsorakoztatni:)
VálaszTörlés