2013. december 20., péntek

Ezt ettük tavaly karácsonykor/ menü ajánló

Mi lesz a menü  karácsonykor ? Ez most a legfontosabb kérdések egyike a "nagy hajrá" most kezdődik  a konyhában. ( Nálunk  még  nem teljes az idei menü, azt is mondhatnám nagyon hiányos, de alakul).Jöhet  a hétvégi nagy bevásárlás ünnep előtti utolsó piacozás,mire összeállítjuk  a bevásárló listát  talán összeáll  az ünnepi menü is ....

Tavaly nálunk így volt :


teríték


Szenteste :


KIR ( gyümölcsös könnyű aperitív / néhány csepp  Creme cassis száraz fehér borban)




Füstölt lazac és pácolt mozzarella- rukkola ágyon, házi aszalt paradicsommal






















Orada ( aranydurbincs)karácsonyi módon  sült burgonya " saláta", párolt spenót levelekkel,  pirított fenyőmaggal hintve.


Ital :
Száraz fehér, különleges  bor









Beigli variáció, gebeaud szelet

Házi zöld-dió likőr






Első ünnep nap :


 Savanykás spenótos krumplikrém leves  mentával

Gesztenyével töltött kacsamell filé fűszeres sütőtőkkockáékkal


Sajt tál ( kéksajt/dorblue, holland-gauda, trüffeles soft chesse (zsíros és lágy), diós brie) alma,dió és birsalma  sajt  kíséretében .


ital ajánlat : tokaji  hárslevelű

Beigli variáció, gerbeuad szelet és kávé








Második ünnep nap :

Cékla bouillon maceszgombóccal  sütőtök betéttel


Parasztsonka kéregben sült  bélszín , vegyes sült zöldségekkel  tálalva
( gomba, sárgarépa, cékla, sütőtök, póréhagyma)




Sajtok

Beigli variáció, gerbeaud  szelet, kávé

1 megjegyzés:

  1. Gondolom, az idei ünnepre is legalább ilyen ínycsiklandozó ételeket fogsz felsorakoztatni:)

    VálaszTörlés

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly