2010. szeptember 10., péntek

Fügeszezon van


 Citromos-lime-s fügetorta















Linzi tésztához

  • 200 g lisztet
  • 125 g vajat
  • 1 tojást
  • 1/2 dl tokaji bort
  • sót
  • lime reszelt héját összedolgozom.
  • kávés kanálnyi édeskömény magja.

A tésztával kibélelem a  sütőformát, villával megszurkálom  és 10 percig elősütöm a tésztát. A megmosott felezett fügéket vágott felükkel felfelé  beleteszem a tésztára,  egy citromot kifilézek, ezt is ráteszem valamint a vékonyan levágott leforrázott  zöld héját is  néhány szem barna kocka cukorral és édeskömény magjával meghintem és visszateszem a sütőbe további 30 percre.






















e desszerthez a főétel

Hátszín szeletek, grillezett kecskesajt paradicsom krutonon, mézes-mustáros balzsamecettel,kapros főtt burgonya



előzőleg  esetleg bepácolt,de minden kép érlelt hátszínt médiumra sütünk kevés szőlőmag olajon.
A burgonyákat közben sós vízben puhára főzzük,apróra vágott kaporban megforgatjuk.

A paradicsomokat szeleteljük,tetejükre kecske sajtot  teszünk és grill alá helyezzük.














A nap befejezése afrikai borkóstoló lett volna , de sajnos elmaradt "helyette" volt fergeteges  afrikai koncert pergő tánccal,fantasztikus koreográfiával,előadókkal.




Mindez az Africa village  nevű rendezvény keretében,mely a Dél-Afrikai Köztársaság révén  Afrikát hivatott népszerűsíteni Európában.














2 megjegyzés:

  1. Kicsit írigykedve nézem a fügés dolgaidat egyáltalán a fügét az én fügebokromat meg elvitte a változékony idő.

    További jó sütögetést Erika

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom, hogy a fügebokrod az időjárás áldozata lett, talán majd jövőre .....
    Üdv. rozmaringesibolya

    VálaszTörlés

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...