Citromos-lime-s fügetorta
Linzi tésztához
- 200 g lisztet
- 125 g vajat
- 1 tojást
- 1/2 dl tokaji bort
- sót
- lime reszelt héját összedolgozom.
- kávés kanálnyi édeskömény magja.
A tésztával kibélelem a sütőformát, villával megszurkálom és 10 percig elősütöm a tésztát. A megmosott felezett fügéket vágott felükkel felfelé beleteszem a tésztára, egy citromot kifilézek, ezt is ráteszem valamint a vékonyan levágott leforrázott zöld héját is néhány szem barna kocka cukorral és édeskömény magjával meghintem és visszateszem a sütőbe további 30 percre.
e desszerthez a főétel
Hátszín szeletek, grillezett kecskesajt paradicsom krutonon, mézes-mustáros balzsamecettel,kapros főtt burgonya
előzőleg esetleg bepácolt,de minden kép érlelt hátszínt médiumra sütünk kevés szőlőmag olajon.
A burgonyákat közben sós vízben puhára főzzük,apróra vágott kaporban megforgatjuk.
A paradicsomokat szeleteljük,tetejükre kecske sajtot teszünk és grill alá helyezzük.
A nap befejezése afrikai borkóstoló lett volna , de sajnos elmaradt "helyette" volt fergeteges afrikai koncert pergő tánccal,fantasztikus koreográfiával,előadókkal.
Mindez az Africa village nevű rendezvény keretében,mely a Dél-Afrikai Köztársaság révén Afrikát hivatott népszerűsíteni Európában.
Kicsit írigykedve nézem a fügés dolgaidat egyáltalán a fügét az én fügebokromat meg elvitte a változékony idő.
VálaszTörlésTovábbi jó sütögetést Erika
Sajnálom, hogy a fügebokrod az időjárás áldozata lett, talán majd jövőre .....
VálaszTörlésÜdv. rozmaringesibolya