Ismét egy mediterrán, ezúttal spanyol specialitás.Ugyan a sütőt be kell kapcsolni hozzá, azért tipikus nyári fogás a tumbet, sült padlizsánnal, paprikával. krumplival és finom paradicsom szósszal összesütve garantáltan,mindenkinek ízleni fog ez a nagyszerű fogás.
Augusztus elején ez a recept kimaradt a blogból, pedig utaltam rá.
Ezer bocsánat, ha így az utalás értelmét vesztette, talán utólag mégis helyére kerülnek a dolgok. Szerencsére még kapható minden alapanyag a piacokon, nekünk nagyon ízlett érdemes kipróbálni a tumbetet is. A napokban olvastam (hát ez már sajna mint fent említettem egy hónapja történt ) a first lady spanyolországi nyaralása során a királyi pár nyári rezidenciáján volt ebéd vendég. Ez alkalommal a menüt is mellékelték:íme:
"az előétel igazi mallorcai zöldség specialitás neve:
aztán a híres spanyol hideg leves a
majd rombushal baleári borok kíséretében ."
Jól hangzik. Zöldség van itthon így hát nem volt semmi akadálya, hogy elkészítsem legalább egy részét e királyi menünek, igaz mi nem a szikla tetőre épült királyi palotából csodáljuk a tengert és a szigetre nyíló kilátást, de a hársfa hűvösét élvezzük étkezés közben
Mondhatom nem tévedtem ezt valóban meg kell kóstolni még ha egy kicsit változtattam is az eredeti recepten, jól sikerült.
Tumbet
hozzávalók :
a házi paradicsom szószhoz:
.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Augusztus elején ez a recept kimaradt a blogból, pedig utaltam rá.
Ezer bocsánat, ha így az utalás értelmét vesztette, talán utólag mégis helyére kerülnek a dolgok. Szerencsére még kapható minden alapanyag a piacokon, nekünk nagyon ízlett érdemes kipróbálni a tumbetet is. A napokban olvastam (hát ez már sajna mint fent említettem egy hónapja történt ) a first lady spanyolországi nyaralása során a királyi pár nyári rezidenciáján volt ebéd vendég. Ez alkalommal a menüt is mellékelték:íme:
"az előétel igazi mallorcai zöldség specialitás neve:
Tumbet
aztán a híres spanyol hideg leves a
gazpacho
majd rombushal baleári borok kíséretében ."
Jól hangzik. Zöldség van itthon így hát nem volt semmi akadálya, hogy elkészítsem legalább egy részét e királyi menünek, igaz mi nem a szikla tetőre épült királyi palotából csodáljuk a tengert és a szigetre nyíló kilátást, de a hársfa hűvösét élvezzük étkezés közben
ezt látjuk mi evés közben |
Mondhatom nem tévedtem ezt valóban meg kell kóstolni még ha egy kicsit változtattam is az eredeti recepten, jól sikerült.
Tumbet
- 400 g krumpli
- 400 g padlizsán
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3-4 édes pirospaprika
- 2 kanál olívaolaj
a házi paradicsom szószhoz:
a házi paradicsom szószhoz:
- 400 g paradicsom
- 2 ágacska origano
- 1 ág bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kanál olívaolaj, só, bors A krumplit felkarikázzunk és fokhagymás olívaolajon átsütjük, majd a padlizsánt sütjük hasonló módon, azután jöhetnek paprikák is. Ha megsültek a hozzávalók kerámia edénybe rétegezzük őket a fenti sorrendben, a rétegek között sózzuk, borsozzuk és házi paradicsom szósszal meglocsoljuk. Sütőben összesütjük.Mivel egy kicsit siettem így kihagytam a szósz készítést és friss paradicsom szeletekkel borítottam az egészet természetesen az oreganot nem hagytam ki.
.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése