S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.
Kiülök a dombtetőre,
Innen nézek szerteszét,
S hallgatom a fák lehulló
Levelének lágy neszét.
Mosolyogva néz a földre
A szelíd nap sugara,
Mint elalvó gyermekére
Néz a szerető anya.
...... .rćszlet
ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN UJRA
Petőfi Sándor -
Ma már hivatalosan is itt az ősz, süt még a nap, kellemes meleg a kertben, de már nincs olyan ereje, jól esik délután a forró kávé, tea és mellé a sütemény is, na de milyen, lehet apró falatnyi vagy a kuglóf amit mindannyian szeretünk, igen ennek is vannak változatai a klasszikus mellett néha újítok és belecsempészek új ízeket a forma miatt azért az elnevezés marad kuglóf.
Ez a kuglóf kelt tésztával készült:
Langyos, cukros tej-joghurt keverékében felolvasztottam az élesztőt
majd a szitált liszt (300 g ) közepébe mélyedés csináltam és beleöntöttem az időközben felfutott élesztőt majd elkezdtem dagasztani, kevés langyos tejet, egy tojást, 100 g olvasztott vajat is adtam hozzá, egy narancs héját amit elözőleg forró vízben áztattam felszeleteltem, aprítottam bele, egy csomag bourbon vaníliáscukor is belekerült még és az áfonya jam, majd ha már megfelelő állagú a tészta lehet pihentetni amíg legalább a duplájára nő.
Forró sütőben kuglóf formában sütjük 50 percig. A forma alját mandula forgáccsal hintettem meg, mivel én szilikon formában sütöttem így szükségtelen volt kikenni mielőtt a tésztát beletettem. A kisült kuglófot miután kiborítottuk a formából a fentiek szerint bevonjuk csokoládé mázzal.
A csokoládé mázhoz jó minőségű étcsokoládét olvasztunk és vajjal, tejszínnel szükség szerint gazdagíthatjuk.
Szia Ibolya
VálaszTörlésNagyon jól néz ki a kuglófod,és nagyon meg is kóstolnám,ha lehetne.
Azt hiszem megtaláltalak....
A mi oldalunk cime:
http://maanyika.gportal.hu/
Szia...