A lasagne tulajdonképpen egy rakott tészta a rétegek közé tehetünk gombát, sonkát, darált húst, spenótot,túrót vagy amit szeretnénk.
A feljegyzések szerint Horatius póréhagymával és csicseriborsóval ette a lasagnet-
Nekem szerencsém van a lasagne tésztával, mert a szomszéd utcában van "cika Pera" itt kapható ugyanis a friss lasagne tészta. Evvel már nincs semmi más tennivaló, egyenesen mehet sütőbe . Na jó, azért közé kell rétegezni ezt-azt...ez most gomba, sült paprika ( eredeti balkáni specialitás, egyenesen Anyósomtól érkezett) és hámozott paradicsom, bazsalikom, brie és az elmaradhatatlan parmezán a tetejére.
Az egyes rétegek közé besamel mártás is került amit sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezek, egy kis tejszínnel feljavítom .
Sorjában, először besamelt készítünk.
Ehhez a vajat felolvasztom majd a lisztet hozzáadva pár percig keverem, felöntöm fokozatosan tejjel miközben habverővel folyamatosan keverem, hogy csomó mentes legyen. Attól függően adagoljuk tej mennyiségét milyen sűrű mártást kívánunk kapni. Ízlés szerint fűszerezzük.
A tisztított gombát kevés olíva olajon, póréhagymával megpárolom oreganoval, sóval ízesítem.
A tűzálló tál aljára teszek egy lap lasagne tésztát erre a gombát, meglocsolom a besamellel, újabb tészta melyre a jöhet a sült paprika újból besamel, tészta, hámozott, szeletelt paradicsom, só, néhány bazsalikom levél, besamel, lasagne tészta, szeletelt brie besamel, lasagne tészta és besamel a tetejére, kevés őrölt szerecsendióval és parmezánnal meghintem. Sok -sok idény salátával tálalom.
Hozzávalók :
- 400 g lasagne tészta
- 200 g sült paprika ( a paprikát parázson legjobb sütni,de lehet tűzhelyen is )
- 200 g paradicsom
- 200 g brie
- 250 g gomba
- 100 g póréhagyma
- bazsalikom,oregano,
- 100 g vaj
- 150 g liszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- szerecsendió
- só, parmezán
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nagyon finom lehet
VálaszTörlésIgen ,valóban finom próbáld ki te is !
VálaszTörlésÜdv. rozmaringesibolya