2010. szeptember 12., vasárnap

Gyors lasagne vegetáriánus módra


A lasagne tulajdonképpen egy rakott tészta a rétegek közé tehetünk gombát, sonkát, darált húst, spenótot,túrót vagy amit szeretnénk.    




A feljegyzések szerint  Horatius póréhagymával és csicseriborsóval ette a lasagnet-







Nekem szerencsém van a lasagne tésztával, mert a szomszéd utcában van "cika Pera" itt kapható ugyanis a friss lasagne tészta. Evvel már nincs semmi más tennivaló, egyenesen mehet sütőbe . Na jó, azért közé kell rétegezni ezt-azt...ez most gomba, sült paprika ( eredeti balkáni specialitás, egyenesen Anyósomtól érkezett) és hámozott paradicsom, bazsalikom, brie és az elmaradhatatlan parmezán a tetejére.
Az egyes rétegek közé besamel  mártás is került amit sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezek, egy kis tejszínnel feljavítom .
Sorjában,  először besamelt készítünk.
Ehhez a vajat felolvasztom majd a lisztet hozzáadva  pár percig keverem, felöntöm fokozatosan tejjel miközben habverővel folyamatosan keverem, hogy csomó mentes legyen. Attól függően adagoljuk  tej mennyiségét milyen sűrű mártást kívánunk kapni. Ízlés szerint  fűszerezzük.
A tisztított gombát kevés olíva olajon, póréhagymával megpárolom oreganoval,  sóval ízesítem.
A tűzálló tál aljára teszek egy lap lasagne tésztát  erre a gombát, meglocsolom a besamellel, újabb tészta melyre a jöhet a sült paprika újból besamel, tészta, hámozott, szeletelt paradicsom, só, néhány bazsalikom levél, besamel, lasagne tészta, szeletelt brie besamel, lasagne tészta és besamel  a tetejére, kevés őrölt szerecsendióval és parmezánnal meghintem. Sok -sok  idény salátával tálalom.





Hozzávalók :

  • 400 g lasagne tészta
  • 200 g sült paprika ( a paprikát parázson legjobb sütni,de lehet tűzhelyen is )
  • 200 g paradicsom
  • 200 g brie
  • 250 g gomba
  • 100 g póréhagyma
  • bazsalikom,oregano,
  • 100 g vaj
  • 150 g liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • szerecsendió
  • só, parmezán









Jó étvágyat !

 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 





2 megjegyzés:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...