2010. szeptember 12., vasárnap

Gyors lazane vegetáriánus módra

Nekem szerencsém van a lazane tésztával, mert a szomszéd utcában van "cika Pera" itt kapható ugyanis a friss lazane tészta. Evvel már nincs semmi más tennivaló, egyenesen mehet sütőbe . Na jó, azért közé kell rétegezni ezt-azt...ez most gomba, sült paprika ( eredeti balkáni specialitás, egyenesen Anyósomtól érkezett) és hámozott paradicsom, bazsalikom, brie és az elmaradhatatlan parmezán a tetejére.
Az egyes rétegek közé besamel  mártás is került amit sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezek, egy kis tejszínnel feljavítom .
Sorjában,  először besamelt készítünk. A vajat felolvasztom a lisztet hozzáadva  pár percig keverem felöntöm fokozatosan tejjel miközben habverővel folyamatosan keverem, hogy csomó mentes legyen. Attól függően adagoljuk  tej mennyiségét milyen sűrű mártást kívánunk kapni.Izlés szerint  fűszerezzük.
A tisztított gombát kevés olíva olajon, póréhagymával megpárolom origanoval  sóval ízesítem.
A tűzálló tál aljára teszek egy lap lazane tésztát  erre a gombát, meglocsolom a besamellel, újabb tészta melyre a jöhet a sült paprika besamel, tészta hámozott, szeletelt paradicsom, só, néhány bazsalikom levél, besamel, lazane tészta, szeletelt brie, besamel, lazane tészta és besamel  a tetejére, kevés őrölt szerecsendióval és parmezánnal meghintem. Sok -sok  idény salátával tálalom.

Hozzávalók :
400 gr lazane tészta
200 gr sült paprika ( a paprikát parázsom legjobb sütni,de lehet tűzhelyen is )
200 gr paradicsom
200 gr brie
250 gr gomba
100 gr póréhagyma
bazsalikom,origano,
100 gr vaj
150 gr liszt
2 dl tej
1 dl tejszín
szerecsendió
só, parmezán

125

2 megjegyzés:

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly