2010. szeptember 4., szombat

Fish fest Belgrádban

Fish fest  Belgradban 





Halászlé főző verseny és  hal fesztivál  az un.  Vizivárosban   a Kalemegdan  oldalában  a Nebojsa  toronynál, mert ha nem is olyan széles a választék a kora őszi gasztro programokban  mint Magyarországon ez idő tájt, azért akad  itt is néhány figyelemre  méltó esemény.






Biciklivel indultunk útnak  a Száva mellett vezető kerékpár úton ez  kb. 8 km  cél -ig és 8 vissza.







hajóNem kis távolság....... és útközben számtalan a  látnivaló.  Hajók,  hajóroncsok, nemzetközi hajó állomás mellett haladtunk bár most kevésbé  volt alkalmam  nézelődni  eléggé elfoglalt  a biciklizés,  tudni illik az én saját bejáratú  "száz éves"  járgányomat baleset érte  így  most béreltünk egy  sebesség váltós  és  kitudja még milyen csodára képes  modern gépezetet nekem.  Igen ám,  csak   senki nem mondta el hogyan is müködik ez  a modern szerkezet, így míg felfedeztem, hol  a fék,  aztán  hogy lehet  beállítani a sebességet ( nem biztos, hogy a 16 km  erre elengendő volt,) "szerencsére"  a pálya rendkívül változatos,  van emelkedő, lejtő, kanyar, persze ez mind   folyó mellett,  így nem tanácsos elvéteni az utat, ha az ember nem akar úszni is egyúttal.

halászlé főzőverseny
Tehát a mai  fő program  a sport és közben útba ejtjük a halászlé főző versenyt is  állt a tervben, mert őszintén szólva  a tavalyi tapasztalok után nem reméltünk sok érdekeset e korai órákban. Tavaly egy fortyogó  bográcsot találtunk mindössze ...Ám az idén,  aztán a   meglepetés  ... forgott a sokaság még egyenes adású TV  felvételbe is berobbantunk  kis híján,  ( szó szerint értendő, míg fotózni szerettem volna  figyelmen kívül hagytam egy kamerát ) nem volt ugyan  sok benevezett versenyző, de remek hangulat kerekedett szemlátomást, volt fúvós zenekar, kirakodó vásár, és a bogrács utca  a fortyogó  halászlékkel.......





halászlé




Nem vártuk meg az eredmény hirdetést  így nem tudjuk  ki nyerte  fődíjat,  ki utazhat  Törökországba a kosárlabda világbajnokságra.





































Barack- és alma pálinkát azaz rakijat is  kínáltak.....





Jó étvágyat !

Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷   https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
 🖼    https://hu.pinterest.com/rozIbolya/ 
🖋     https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...