A töltött húsok közt talán nem a szűzpecsenye áll az első helyen, pedig ezt a nemes húst is megtölthetjük. Még finomabb lesz különleges tölteléket használunk ez lehet a kacsamáj, aszaltgyümölcsök, vagy dió. Sőt a tüskepecsenye is felszúrt szűz.
Kacsamájjal töltött szűzpecsenye
amit
- túrós tejfölös,kakukkfüves fusillivel
- és csokoládés fusillivel, csípős paprikával,zsályával kínálunk.
......hát nem is tudom a hús vagy a köret sikeredett különlegesebbre, tény nagyon finom lett!!!!
Talán mert " szárnyakat kaptam ", ma délben míg az iskola udvaron vártuk csemetéinket egy Anyukával beszélgettem. Természetesen az Ö fia érkezett meg először.
"- Anya! - szólalt meg .
- Tudod-e, hogy az osztály legjobb tanulójának Édesanyjával beszélgetsz ?" - hát, az állam is leesett
.....Azt eddig is tudtam, hogy jó eredményeket ér el a gyermek itt is, ott is, a két iskola ellenére is, de ilyen jellemzésre azért nem számítottam....Hiába a szülő büszke a gyermek teljesítményére, azt gondolom nem vagyok ezzel egyedül...
A szűzpecsenyét felszúrtam és egyszerűen beletöltöttem a pecsenye kacsamájat. Felforrósítottam egy serpenyőben két kanál kacsa zsírt, átsütöttem rajta a húst minden oldaláról, 1/3 póréhagymát dobtam mellé, 2-3 perc múlva egy kápia paprikát is majd 5 perc múlva kávés kanálnyi piros -paprikával megszórtam, sóztam, közben a sütési hőmérsékletet csökkentettem, felöntöttem 1 dl száraz fehér borral és fedő alatt tovább pároltam kb 10 percig, kikapcsolt tűzhelyen hagytam pihenni még egy kicsit. Ez idő alatt kifőztem a tésztát, amit túróval tejföllel szándékoztam tálalni. Aztán észre vettem csokoládét mert közben kuglófot is sütöttem...
A felolvasztott csokoládét kevés vajjal ,tejszínnel feljavítottam az állaga elég sűrű maradt még így is, ezt tettem a tésztára.
Meglepően jó párosítás... zsálya és erős paprika ellensúlyozza a csokoládé édességét illik kacsamájhoz talán egy pohárka ófurmint hiányzott még ....
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése