A hárs alatt ebédeltünk az iskola kezdés apropóján cc. 12-en hétfőn mikor még az időjárás is kegyes volt hozzánk. Azóta zord hűvös és esős napok köszöntöttek ránk is. Azaz grillezés, jókedvüen hiszen nekünk is, a gyerekeinknek is kezdődik egy újabb időszak az iskola. Mi rögtön két helyen két országban is járunk iskolába sajátos élet módunkból adódóan két iskola rendszerrel ismerkedünk két nyelven............. most még csak a második év kezdődik. Szerencsére jól vettük eddig az akadályokat hála Margit néninek és Spomenka néninek is, a tanítónéniknek. Vendégeinknek is vannak iskolás gyerekeik, unokáik, fél-, másfél év kor különbséggel jó kis gyerekcsapat gyűlik időnként össze így a kertben.
Összeszokott csapat ez, gyerekek, felnőttek nem csoda, mire észbe kaptam a fotózandó ételek jócskán meg csappantak , azért most is van némi illusztráció . ....
A hús sütése nem az én feladatom az szigorúan a férjem gondja, ahogy a tűzgyújtás is, ám az előkészítésben azért részt vehetek ...
készült
- tarja mustáros-pirospaprikás olivás pácban
- zsályás karaj szeletek
- fahéjas szűzérmék
- rozmaringos krumpli héjában negyedelve
- roston sült apró tök
tutti-frutti grill köret szabadon a fantáziám után, szerintem ez lett a nap slágere a
" kiegészítők "közt
körtét, almát, szilvát, őszibarackot, paradicsomot, erős paprikát felkockáztam, tűzállótálba halmoztam, meglocsoltam soya szósszal, meghintettem fahéjjal, kevés olívaolajjal, frissen őrölt borssal, barna cukor kockákat dobtam rá és forró sütőbe toltam 10 percre, majd a kikapcsolt sütőben további 10 percig hagytam.
Az arányok, fűszerezés, mind érzékkel, nincs pontos adagolás remekül sikerült !
házi friss kakukkfüves paradicsom szósz
harissza
(recept: korábban ,lsd keleti sárgarépa püré-nél)
citrus mártás ( recept : a lazac pisztrángnál)
kapros kovászos uborka mártás nem más mint joghurttal -tejföllel kikevert,kaporral turmixolt kovászos uborka
rozmaringos-,magos, házi kenyér ,házi lepénykenyér
paprika-,paradicsom-,uborka mindenki kedvére
és a bor megint a törökbecsei etno bazárból
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése