2010. szeptember 23., csütörtök

kirándul az osztály



Holnap kirándulnak  a fiamék, ma megkaptuk   a "hivatalos" tájékoztatót egy tanítói levél formájában  mit vigyenek magukkal  -grickalica-  azaz chips ,ropi  stb ...., hm...!!!na jó, van változás a tavalyi évhez képest amikor csak ez szerepelt a "felsorolásban" az idén említésre került  még  a gyümölcs, szendvics is hát ez az  apropója : - miért készültek a túrós ropogtatni valóim

















Túrós tallér-,perec -,félhold-,napraforgó magban és mákkal szórva

1/2 kg lisztet 250 gr margarinnal ( vajjal,de az most nem nagyon van itt,hiánycikk!! mint a tej is,  így a tejtermékek is ....,hogy könnyebb legyen az életünk, majd csak  megoldódik.....  és újra lesz tej  is bízunk benne  már hónapok óta ) kanálka  sóval,  450 gr  túróval ( mert itt az egy nagy doboznyi adag) gyors mozdulatokkal összedolgozom. A liszt, só  kivételével mindent  egyenesen  hűtőből vegyünk ki. 
Hengerré sodrom a tésztát  a feléből korongokat csinálok úgy, hogy késsel 1 cm széles darabokat vágok le  és kézzel kissé formázom és napraforgómagban megforgatom. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezen forró sütőben   sütve kb 20 perc alatt kész  is  A tészta  másik felét középen  hosszában ketté vágom  és így szeletelem 1 cm  szélesre, az tegyik  felet mákban  forgatom  a másikból rudakat sodrok  és pereceket formázok. Légkeveréses sütőben egyszerre is sülhetnek így összesen bő félóra kell az elkészítéshez .

hozzávalók :
1/2 kg liszt
250 gr vaj vagy margarin
450 gr tehéntúró
100gr  tisztított napraforgómag
50 gr mák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...