2010. szeptember 9., csütörtök

Töltött padlizsán

Töltött padlizsán


A padlizsánokat megmosom az oldalukra fordítom és  a tetejét bevágom mintha  a "kalapot "  készítenék nekik, de nem vágom át teljesen a belsejét kissé kikaparom  a padlizsán húst később a piruló darált húshoz adom.
A töltelékhez párolt rizs is szükséges és darált hús .
Először olajat hevítünk, beledobjuk a megmosott rizst és néhány perc pirítás után felengedjük  vízzel sózzuk, amikor  felforrt ki lehet kapcsolni alatta a tűzhelyet és fedő alatt hagyjuk kb. 20 percig puhulni.
A darált húst forró olajon megpirítom, fűszerezem fahéjjal,  sóval,  frissen őrölt borssal, hozzáadom a padlizsán kikapart  belsejét, a párolt rizst, ha kell egy kis vízzel felengedem, vagy borral, tovább párolom.






      


A megtöltött padlizsánokat  tűzálló tálban paradicsomok társaságában  forró sütőbe tolom és sütöm  kb, 40 percet.
Hozzávalók :
személyenként  egy közepes padlizsán 
  • 500 g  darált hús
  • 100 párolt rizs
  • fahéj,
  •  só,
  • bors,
  • olívaolaj
  • 250 g paradicsom

Vegyes gyümölcs mártással  kínáltam  amihez   a  megmosott értelemszerűen darabolt gyümölcsöket, ami lehet alma, körte, szilva, őszibarack  ilyenkor nyárutón, kevés barna cukorral  karamellizálom, paradicsomot és  chili paprikát is adok hozzá, majd mixelem kevés fahéjjal esetleg gyömbérrel lehet fűszerezni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly