Töltött padlizsán
A padlizsánokat megmosom az oldalukra fordítom és a tetejét bevágom mintha a "kalapot " készítenék nekik, de nem vágom át teljesen a belsejét kissé kikaparom a padlizsán húst később a piruló darált húshoz adom.
A töltelékhez párolt rizs is szükséges és darált hús .
Először olajat hevítünk, beledobjuk a megmosott rizst és néhány perc pirítás után felengedjük vízzel sózzuk, amikor felforrt ki lehet kapcsolni alatta a tűzhelyet és fedő alatt hagyjuk kb. 20 percig puhulni.
A darált húst forró olajon megpirítom, fűszerezem fahéjjal, sóval, frissen őrölt borssal, hozzáadom a padlizsán kikapart belsejét, a párolt rizst, ha kell egy kis vízzel felengedem, vagy borral, tovább párolom.
A padlizsánokat megmosom az oldalukra fordítom és a tetejét bevágom mintha a "kalapot " készítenék nekik, de nem vágom át teljesen a belsejét kissé kikaparom a padlizsán húst később a piruló darált húshoz adom.
A töltelékhez párolt rizs is szükséges és darált hús .
Először olajat hevítünk, beledobjuk a megmosott rizst és néhány perc pirítás után felengedjük vízzel sózzuk, amikor felforrt ki lehet kapcsolni alatta a tűzhelyet és fedő alatt hagyjuk kb. 20 percig puhulni.
A darált húst forró olajon megpirítom, fűszerezem fahéjjal, sóval, frissen őrölt borssal, hozzáadom a padlizsán kikapart belsejét, a párolt rizst, ha kell egy kis vízzel felengedem, vagy borral, tovább párolom.
A megtöltött padlizsánokat tűzálló tálban paradicsomok társaságában forró sütőbe tolom és sütöm kb, 40 percet.
Hozzávalók :
személyenként egy közepes padlizsán
- 500 g darált hús
- 100 párolt rizs
- fahéj,
- só,
- bors,
- olívaolaj
- 250 g paradicsom
Vegyes gyümölcs mártással kínáltam amihez a megmosott értelemszerűen darabolt gyümölcsöket, ami lehet alma, körte, szilva, őszibarack ilyenkor nyárutón, kevés barna cukorral karamellizálom, paradicsomot és chili paprikát is adok hozzá, majd mixelem kevés fahéjjal esetleg gyömbérrel lehet fűszerezni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése