Lecsós hátszín háziknedlivel, párolt zöldbab ágyon, zöld saláta kapros kovászos uborka öntettel
A hátszínt átsütöm mint mindig forró zsiradékon, hogy kapjon egy kérget, így a fontos ízek zamatok a húsban maradnak.Ezt minden alkalommal hús sütésnél célszerű így végezni, az eredmény magáért beszél.
Aztán csíkokra vágott hagymát adok mellé és kevés víz hozzáadásával párolom, szükség esetén az elpárolgott vizet pótolom. Lassú tűzön kb. 35-40 perc kell míg elkészül.
A zöldbabhoz most három különböző színű futó babot használtam, sajnos ez az elkészült ételen már nem látszik. Kevés vajon pároltam készre.
A kovászos uborka öntethez egy kovászos uborkát fél csomó kaporral,dl joghurttal 1/2 dl tejföllel összemixeltem,evvel az öntettel locsoltam meg a zöldsalátát.
- 600 g hátszín
- 1 fej vöröshagyma
- 400 g zöldbab
- 50 gr vaj
- só
- olíva olaj a sütéshez
Lecsót hagyományos módon készitek .
A knédlihez száraz házi kenyeret használtam fel. Az élesztőt felfuttatom, majd lisztbe keverem, hagyom dolgozni az élesztőt, dagasztom, hozzáadom a száraz kenyér darabokat, sót, vizet szükség szerint és pihentetem. Formázom, lobogó sós vízben kifőzöm.
hozzávalók:
- 400 g liszt
- 100 g száraz kenyérdarabok
- só,
- víz
- élesztő
Szilvás bukta
Hallott már valaki erről ? én még nem. De most kipróbáljuk, mivel a gyermekem a kemény szilvákat szereti a felvásárolt mennyiség pedig lassan, de biztosan érik, puhul, félő gyorsan ki kell találni valamit.
Ez a valami most a szilvás bukta, a pénteki 37 fokos meleg után szinte fázunk a hirtelen lehűlés következtében, jól esik most a sütő melege ... .a nyári melegben úgy sem készítettünk kelt tésztát, azaz minden feltétel adott.
Kevés tejben felfuttatom az élesztőt, a lisztben " megágyazok neki" hagyok időt az élesztőnek bőven kifejteni hatását mielőtt bedagasztom. Ez alkalommal csak csipet só és egy csomag vaníliás cukor került a tésztába, fél citrom lé egy fél citrom apróra összevagdalt héjával ( csak a sárga része, a fehér részt gondosan eltávolítottam ).Mikor megkelt a szokásos módom kinyújtottam, a szilvák nagyságától függően 7-10 cm nagyságú négyzeteket vágva melyre ültettem a kimagozott szilvákat a magok helyére barna cukrot fahéjjal teszünk, kialakítjuk a bukta formát.
Hozzávalók :
- 1/2 kg liszt
- élesztő
- 2 dl tej
- 1/2 kg szilva
- fahéj
- barna cukor
- vaniliáscukor
- 1/2 citrom lé és héja
Sütőpapírral kibélelt sütő lemezen előmelegített gőzös sütőben 35percig sütöttem.
ez már a gyermekem alkotása aki aktívan részt vesz a tesztelésben,és időnként a készítésben is |
friss fehér sajtok a Zlatar-és Zlatiborból
szőlő
A házi bor a törökbecei etno bazárból/ erről még később szó esik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése