addig is eszünk e-ratatouille-t hal nélkül, bár remekül illene hozzá, hisz ez Provance-i specialitás.
végy hozzá :
- 3-4 paradicsomot,
- 2 piros édes paprikát
- 2 cukkinit
- 1 padlizsánt
- 2-3 újhagymát.
- 1 fej fokhagymát
- kevés olíva olajat
- koriandert
- sót
- frissen őrölt borsot
A zöldségeket mossuk meg töröljük szárazra,értelemszerűen daraboljuk fel és olíva olajon süssük
egymás után őket, ami megsült azt tartsuk melegen, ha mindent átsütöttünk tegyük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát is a meghámozott paradicsom negyedeket, koriadert, sót és lassú tűzön hagyjuk had eresszen levet, ha szükséges húslével, erőlevessel lehet pótolni a szaftot bár szerintem elegendő a paradicsom leve is.
Tálalás előtt frissen őrölt borssal, petrezselyem zölddel gazdagon szórjuk meg .A franciák előszeretettel fogyasztják bárány bordához is. Én most szezám magban forgatott hátszínt, fűszervajban kínáltam mellé.
desszert citrusos túrós-,citromos-almás-,fahéjas szilvás rétes
Na jó, az én rétesem talán nem olyan finom mint nagymamáé volt hajdanán,de igyekszem azért.Igaz, én nem magam készítem a rétestésztát, de találtam tőlünk néhány utcányira egy manufakturát ,ugyan olyan hagyományos módszerrel készítik itt a tésztát mint otthon a nagymama. Nem is tudjuk eldönteni kinek van igaza, szerintem magyar specialitás a rétes ,a" mester CIKA PERA" szerint makedon-" pite-core " ez a tészta .
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése