2010. augusztus 10., kedd

Márványos sütemény

A vasárnapi sütemény receptjét elhoztam  íme:

hozzávalók :
a tésztához


  • 3 csésze cukor
  • 3 csésze liszt
  • 3  egész tojás
  • 2 csésze olaj
  • 2 csésze tej
  • 2 csésze darált dió
  • sütőpor

  •  mázhoz

  • 125 g margarin/vaj
  • 100 g csokoládé
  • 3 csésze dió
  • 10 evő kanálnyi cukor
  • 4 evő kanál  víz




Keverő tálban ,a tojás sárgáját kikeverjük az 1/3 cukorral, hozzáadjuk apránként az olajat,tejet ,a darált diót is ,a 2/3cukorral habbá vert tojás fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet a tetejére szitálva óvatosan az egészet összekeverjük.Sütőpapirral kibélelt tepsiben gőz mentes sütőben sütjük  180 fokon .
A mázhoz felolvasztjuk a csokoládét vigyázva  a hőmérsékletre,legjobb gőzfürdőn csinálni ezt  műveletet.
A vajat, vizet  is hozzáadjuk, ha megfelelően sima  akkora a megsült, kihűlt sütemény tetejére  öntjük, elkenjük egy lapos késsel, egyenletes szép felületet kapunk és megszórjuk végül a cukorral összekevert darált dióval, amint megszilárdult éles késsel téglalapokra, rombusz formára vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly