2010. augusztus 22., vasárnap

Szederlekváros crostata





 A crostata Olaszország szerte  igen elterjedt  olcsó és  könnyen elkészíthető rácsos torta, amit leginkább meggylekvárral töltenek, de lehet mással is.





crostata




fonott kosár ,bevásárló kosár
a kosarat a napokban festettem át saját kezűleg





Ez még nem  a tervezett piknikre készült, most még csak a gyermek haza fuvarozása ürügyén Anyósoméknál ebédelünk remélem  a kertben. Az este még gyorsan  lefőztem egy adag szeder lekvárt vagy jam-et inkább .... ? Így reggel már semmi sem állíthatott meg a közkedvelt  Crostata-ig   .









crostata






 a  tészta  hozzávalói:


  • 150 g liszt
  • 1 tojás
  • kevés víz
  • 70 g vaj ( egyenesen a hűtőből!)
  • sütőpor





Elkészítése:

Az fentiekből   gyors mozdulatokkal  tésztát  gyúrunk, jó ha kb. félórát pihentetjük  (fóliában , a hűtőben ), majd kinyújtjuk ,1/10-ét csíkokra vágjuk (tavaly Toskana -ban  úgy láttam  több tésztával  borítják ,de mi így szoktuk meg )  a többit gyümölcstorta formába fektetjük,úgy, hogy legyen pereme is  nehogy kiszökjön  a lekvár sülés közben. Én most kerámiát használok és nem lisztezem, vajazom stb, de attól függően kinek milyen  anyagú sütőformája van   célszerű nem megfeledkezni annak megfelelő előkészítéséről . A sütőpapír használat ebben az esetben nem a legjobb választás.




A formába helyezett tésztára kenjük a lekvárt és a csíkokkal beborítjuk, rácsozzuk tetszés szerint .

Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütöm.

Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...