Szeretjük a halat, de nem szeretjük a túláradó illatot a lakásban ha a hal készül, ezért az utóbbi időben zacskóban sütöm . A fűszerezés lehet eltérő, a megtisztított hal belsejébe most petrezselyem került, és be is sóztam, aztán becsúsztattam őket a zsacskóba, bezártam és sütőben 20-25 percig sütöttem 180 fokon, majd a kikapcsolt sütőben még pihentettem kb. 10 percig amíg a leves elfogyott.
Két halat sütöttem kb.1,8 kg 7 ("kisétkű") személyre.
A mártás a citrus mártás alapanyag hiányában módosított változata eredeti megtalálható (bűvös szakács- Hors Pettermann).Így is nagyon kellemes íz bontakozott ki. Felhasználtam négy narancs kifacsart levét ,egy citromét és egy fél lime levet fűszerekkel, csíkokra vágott narancs héjjal beforraltam ( csillag ánizs,fahéj,gyömbér,vanília, koriander) olíva olaj, menta levél és méz hozzáadásával össze mixeltem .
A teljes menü:
- gaspacho
- lazac pisztráng zacskóban sütve pirított zöldségekkel,citrus mártással
- levendulás szeder torta
receptet lásd. korábban csak ott nem tettem a tésztába levendulát |
crostata
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése