Mustban, borban párolt friss káposzta, szőlőszemekkel gazdagítva, szezonális egytálétel sem hinyozhat a szüreti kínálatból, a szüreti káposzta ,amit feltételen meg kell kóstolni szüret idején !
Szeptember közepén már kopogtat az ősz, ideje a szüretnek, készül a must, az újbor, ...a szüret azonban komoly munka de vigasság és ünnep is egyben.
Jártunk már balatoni szüreten mi is a képek többsége ott készült .
A barátnőmék nemrégiben vettek egy szőlőt a Balatonon! Nem egy fürt szőlőt, hanem egy művelésre alkalmas szőlőskertet. Igaz, még egyenlőre nem ők gazdálkodnak rajta, ám én már készülök a szüretre amire bízom benne majd hivatalos leszek, addigra talán sikerül tökélesíteni a szüreti káposzta receptemet. Minden esetre gyakorolok addig.
Hozzávalók:
- 700 g sertéshús ( comb)
- 1 fej( 1-1,5 kg ) káposzta,
- 1fej hagyma,
- 2 evőkanál olaj vagy 2 evőkanál zsír,
- fél liter must vagy újbor,
- 2 fürt szőlő,
- 1csomag kapor,
- 2-3dl tejföl
Elkészítés módja:
Kevés olajon vagy zsíron a karikákra vágott hagymát megfonnyasztjuk,
hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, sóval, borssal fűszerezzük,
majd ha barnára pirult, meglocsoljuk musttal vagy a borral és megpároljuk a húst. Amikor elpárolgott a must,
hozzáadjuk a vékony szálasra vágott káposztát, a maradék mustot, és időnként
kevergetve, rázogatva, lefedve pároljuk. Mielőtt elkészülne hozzáadjuk a ozott
szőlőszemeket, és kapros tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/m
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése