Kedves Kata, Kati és Katalin !
Ti, akiket a barátaimként, ismerőseimként, olvasóimként köszönthetek a névnapotokon, fogadjátok szeretettel e táv ajándékot, az anyósszem süteményt !
A neve ne ne tévesszen meg senkit meglehetősen finom és mutatós.
Alapanyaga a szárított füge és a dió mert már jócskán benne járunk a novemberben ma holnap itt az advent is, apró süteménynek is megteszi ...
Hozzávalók :
A fügéket forró vízbe áztatjuk míg meg nem puhulnak, felszúrjuk őket és negyed-, fél dióval megtöltjük,
A tejet a vajjal, cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét is .Megvárjuk míg az is felolvad és leöntjük vele a kekszmorzsát, összegyúrjuk fólia vagy sütőpapír közt kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, mindegyik közepére egy töltött fügét ültetünk, a sarkuknál öszecsípve gombócokat kerekítünk belőlük. Kókusz reszelékben meghempergetjük .
Ti, akiket a barátaimként, ismerőseimként, olvasóimként köszönthetek a névnapotokon, fogadjátok szeretettel e táv ajándékot, az anyósszem süteményt !
A neve ne ne tévesszen meg senkit meglehetősen finom és mutatós.
Alapanyaga a szárított füge és a dió mert már jócskán benne járunk a novemberben ma holnap itt az advent is, apró süteménynek is megteszi ...
Hozzávalók :
- 150 g szárított füge
- 300 g cukor
- 2 dl tej
- 100 g csokoládé
- 250 g vaj
- 500 g keksz morzsa
- 150 g kókusz reszelék
- 200 g dió
A fügéket forró vízbe áztatjuk míg meg nem puhulnak, felszúrjuk őket és negyed-, fél dióval megtöltjük,
A tejet a vajjal, cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét is .Megvárjuk míg az is felolvad és leöntjük vele a kekszmorzsát, összegyúrjuk fólia vagy sütőpapír közt kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, mindegyik közepére egy töltött fügét ültetünk, a sarkuknál öszecsípve gombócokat kerekítünk belőlük. Kókusz reszelékben meghempergetjük .
Köszönöm a névnapi süteményt
VálaszTörlésKati