2010. november 25., csütörtök

Sütés nélküli sütemény nem csak Katalin napra

Kedves Kata, Kati  és  Katalin !

 Ti, akiket a barátaimként, ismerőseimként, olvasóimként  köszönthetek a névnapotokon,  fogadjátok szeretettel  e táv ajándékot, az anyósszem süteményt !

 A neve ne ne tévesszen meg senkit meglehetősen finom és mutatós.
Alapanyaga a  szárított füge és a dió mert már jócskán benne járunk a novemberben ma holnap itt az advent is, apró süteménynek is megteszi ...

Hozzávalók :
  • 150 g szárított füge
  • 300 g  cukor
  • 2 dl tej
  • 100 g csokoládé
  • 250 g vaj
  • 500 g keksz morzsa
  • 150 g kókusz reszelék
  •  200 g dió









A fügéket forró vízbe áztatjuk míg meg nem puhulnak, felszúrjuk őket és negyed-, fél dióval megtöltjük,
A tejet a vajjal, cukorral  felmelegítjük, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét is .Megvárjuk míg az is felolvad és leöntjük vele  a kekszmorzsát, összegyúrjuk fólia vagy sütőpapír közt kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, mindegyik közepére egy töltött fügét ültetünk, a sarkuknál öszecsípve gombócokat kerekítünk belőlük. Kókusz reszelékben meghempergetjük .

1 megjegyzés:

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly