2013. április 10., szerda

Tojásos nokedli medvehagymásan

Tombol a medvehagyma szezon, ezt  miért hagynánk ki ?

Tavasszal tojásos nokedlit salátával enni, - igen erre emlékszem,-  mindig is így volt, szinte kötelező




.

Most kicsit  változtattam az alap recepten, s remek  köret lett belőle.


medvehagyma & tojásos nokedli


A nokedli tésztáját  kb. annyi idő alatt tudjuk bekeverni míg a víz felforr. Ehhez  a  lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk  a tojást,sót, apróra vágott medvehagymát  és annyi vizet, hogy lágy  tésztát kapjunk.Nem tanácsos sokáig kevergetni, jól kidolgozni ,mert akkor nehezebben szaggatható.
Ezután   vizezett deszkáról a kés fokával apró darabkákat  a forró gyöngyöző vízbe szaggatunk,  ami nem ördöngösség, ám sokan a ma már az ún. nokedli szaggatót használják  ehhez. Nos, én még mindig nem rendelkezem  ilyennel, így bizony előfordul nem lesznek mindig egyformák, annyira szabályosak, ám ez nem olyan nagy baj .Mire feljönnek  a víz színére már meg is főttek,  szűrőkanállal ki lehet szedni  és az előre  a tűzhelyre készített kivajazott serpenyőbe  tenni. Általában én a kifőzést követően azonnal tálalom így nem szoktam  a  tésztákat leöblíteni, most sem teszem .Ha átforrósodott ,leöntöm a felvert kefírrel kikevert tojással jól átforgatom, megvárom amíg a tojás ép megköt. Vigyázzunk, ez nem rántotta, nem szabad a tojásnak  jól átsülnie,   maradjon kocsonyás.

Kínálhatunk  külön tálkában  olajos medvehagyma "pesto"-t is hozzá.









Hozzávalók :

  • 320 g liszt
  • 2 tojás
  • víz
  • 2 evőkanál apróra vágott medvehagyma
  • 1 tojás
  • 1 dl kefír 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly