2017. február 9., csütörtök

Spagetti szénégető módra avagy carbonara

Egyszerű spagetti recept a spagetti  carbonara,amit úgy is ismerünk mint szénégető spagetti.




Itt a tél vége  lassan kiürül a kamra  elfogynak  a télre eltett zöldségek  lefut  a sütőtök, a  cékla , kiürül  a savanyú káposztás hordó,Leleményesnek kell lennünk ha nap mint nap  újat ,mást szeretnénk az asztalra tenni.A spagettit eszük egész évben,  hisz szeretjük, változatlanul azt gondolom  mindig   azzal készül ami  ép van itthon így ritkán fordul elő kétszer azonos formában.
Vannak azonban   kivételek ilyen  a spagetti alla Norma és  a carbonara  is.

A szénégetőné spagettihez   az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk kissé megpirítjuk.Nem kell sok belőle, a lényeg, hogy   a spagetti átvegye az ízét! Ha átsült, kivesszük a  zsírból  félre tesszük.

Főzzük ki  a spagettit forró sós vízben, fog keményre "al dente".
Közben verjük fel habosra  a tojásokat, keverjük  hozzá  a reszelt sajtot, sózzuk  borsozzuk.
Ha megfőtt  a spagetti szűrjük le és tegyük a  szalonnás serpenyőbe, forgassuk át, hogy mindenütt keveredjen  a   szalonnából kisült zsírral,egy-két kanállal adhatunk  a főzőléből hozzá, esetleg  egy pohárka  borral is locsoljuk meg, majd öntsük rá  a tojásos sajtot, de már ne melegítsük tovább,hagyjuk  rá dermedni a sugot, szórjuk meg  a  kisült szalonna kockákkal  és forrón tálaljuk.
  




Hozzávalók:


  • 300 g spagetti ( durum lisztből készült , tojás nélküli !)
  • 2 tojás
  • 100 g szalonna 
  • 150 g reszelt  juh sajt ( pecorino )
  • frissen őrölt  só, bors


Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, készítsd el te is, írd meg a véleményed vagy  csatlakozz  a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly