Nagyon csokis....
A teteje roppanós, de belül mégis lágy, krémes, eddig követtem az utasításokat, de mivel rengeteg csokoládét tettem bele, úgy döntöttem nálunk domináljon a csokoládé és a cukor mennyiséget drasztikusan csökkentettem. Nem bántam meg, jó döntésnek bizonyult, rendkívüli csokis íz bontakozott ki .
Brownie, egy tipikus amerikai recept, amit sok helyen úgy jellemeznek, kalória bomba, rengeteg vajat és cukrot tartalmaz, olyannak kell lennie, hogy utána ne kívánj egy darabig édességet. hát ezt nem tudtam elfogadni, ezen kicsit változtatni kellett.
Nálunk az utóbbi időben a csokoládét is csokoládéval enné a család legifjabb tagja aki ép a kamaszkori énjével küzd. Nos, az ő kedvébe szerettem volna járni valahogy úgy, hogy az elveinket ne adjuk fel teljes mértékben. Így alakult át némi kompromisszum árán a brownie receptje a saját szánk ízére:
hozzávalói:
A csokoládét és a vajat olvasszuk fel vízgőz felett.
A tojásokat verjük habosra a cukorral.
A lisztet keverjük el a sütőporral, kakaó porral,csipet sóval ( frissen őrölt himalaya sót használtam),
a chili porral és az őrölt kávéval ( 100% arabica ebben az esetben).
Ha felolvadt a csokoládé, adjuk hozzá cukorral kikevert tojásokat, intenzív csokoládé krémet fogunk kapni,fényes könnyen kenhető, ehhez keverjük az fűszerezett lisztet. Sűrű az edény falától elváló masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt tűzálló tálba simítunk.
Most pár darab kandírozott cseresznyét is elrejtettem benne a közelgő Valentin nap alkalmából .
A sütőt közben melegítsük elő 160 fokra és 25-30 percig süssük a brownie-t attól függően milyen nagy az edény, milyen magas a brownie, ha laposabb rövidebb idő is elég. Fontos, hogy ne süssük túl. ez az egyetlen dolog amire nagyon kell ügyelnünk, egyébként könnyen elkészíthető sütemény.
Korábban már egy céklás változatot is bemutattam amit a kiskuktám készített receptje itt megtalálható .
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
A teteje roppanós, de belül mégis lágy, krémes, eddig követtem az utasításokat, de mivel rengeteg csokoládét tettem bele, úgy döntöttem nálunk domináljon a csokoládé és a cukor mennyiséget drasztikusan csökkentettem. Nem bántam meg, jó döntésnek bizonyult, rendkívüli csokis íz bontakozott ki .
Brownie, egy tipikus amerikai recept, amit sok helyen úgy jellemeznek, kalória bomba, rengeteg vajat és cukrot tartalmaz, olyannak kell lennie, hogy utána ne kívánj egy darabig édességet. hát ezt nem tudtam elfogadni, ezen kicsit változtatni kellett.
Nálunk az utóbbi időben a csokoládét is csokoládéval enné a család legifjabb tagja aki ép a kamaszkori énjével küzd. Nos, az ő kedvébe szerettem volna járni valahogy úgy, hogy az elveinket ne adjuk fel teljes mértékben. Így alakult át némi kompromisszum árán a brownie receptje a saját szánk ízére:
hozzávalói:
- 200 g csokoládé ( 70%-os)
- 200 g vaj
- 100 g barna cukor
- 160 g liszt
- 4 tojás
- sütőpor
- 50 g kakaó por
- 1 kávés kanál őrölt kávé
- csipet chili por
A csokoládét és a vajat olvasszuk fel vízgőz felett.
A tojásokat verjük habosra a cukorral.
A lisztet keverjük el a sütőporral, kakaó porral,csipet sóval ( frissen őrölt himalaya sót használtam),
a chili porral és az őrölt kávéval ( 100% arabica ebben az esetben).
Ha felolvadt a csokoládé, adjuk hozzá cukorral kikevert tojásokat, intenzív csokoládé krémet fogunk kapni,fényes könnyen kenhető, ehhez keverjük az fűszerezett lisztet. Sűrű az edény falától elváló masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt tűzálló tálba simítunk.
Most pár darab kandírozott cseresznyét is elrejtettem benne a közelgő Valentin nap alkalmából .
A sütőt közben melegítsük elő 160 fokra és 25-30 percig süssük a brownie-t attól függően milyen nagy az edény, milyen magas a brownie, ha laposabb rövidebb idő is elég. Fontos, hogy ne süssük túl. ez az egyetlen dolog amire nagyon kell ügyelnünk, egyébként könnyen elkészíthető sütemény.
Korábban már egy céklás változatot is bemutattam amit a kiskuktám készített receptje itt megtalálható .
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése