Selymesen lágy és üde is egyben ez a leves, igazi tavaszi krémleves spenóttal és medvehagymával ízesítve.
Az alapja egy egyszerű burgonyakrém leves. Ehhez a megtisztított burgonyákat kockára vágjuk és hideg vízben feltesszük főni enyhén sós vízben. Amint megpuhult a burgonya, leturmixoljuk, kevés vajat adunk hozzá és tejet, szerecsendió reszeléket, belekeverünk egy evőkanál spenót krémet és egy kanálnyi medvehagyma pesto-t is. Alaposan átkeverjük a levest, felforraljuk és már kész is. Tálalható. Levesbetétnek karikára vágott piros retket ajánlok.
Az elkészült leves enyhén zöld színű ( szinte pasztell zöld) szépen mutat benne a retek .
Hozzávalók:
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Az alapja egy egyszerű burgonyakrém leves. Ehhez a megtisztított burgonyákat kockára vágjuk és hideg vízben feltesszük főni enyhén sós vízben. Amint megpuhult a burgonya, leturmixoljuk, kevés vajat adunk hozzá és tejet, szerecsendió reszeléket, belekeverünk egy evőkanál spenót krémet és egy kanálnyi medvehagyma pesto-t is. Alaposan átkeverjük a levest, felforraljuk és már kész is. Tálalható. Levesbetétnek karikára vágott piros retket ajánlok.
Az elkészült leves enyhén zöld színű ( szinte pasztell zöld) szépen mutat benne a retek .
Hozzávalók:
- 400 g burgonya ( a lisztes fajta előnyben!)
- tengeri só ( ízlés szerint)
- 20 g vaj
- 1,5 dl tej
- reszelt szerecsendió
- evő kanál spenót krém (jó a maradék is , nem baj hogy "ízesített"van benne fokhagyma, bors stb)
- evőkanál medvehagyma pesto ( a medvehagyma pesto-ban van dió,vagy mogyoró és sajt is)
- friss ropogós piros retek szeletelve
Húsmentes, a nem túl szigorú húsvét előtti böjti étkezésbe is beilleszthető, esetleg a vaj, tej elhagyható, vagy finom ( olíva-, szezám-, tökmag-,) olajjal lehet helyettesíteni .
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése