2017. március 21., kedd

Spenótos -medvehagymás tavaszi krémleves

Selymesen lágy és üde is egyben ez a leves, igazi  tavaszi  krémleves  spenóttal és medvehagymával ízesítve.

Az alapja egy egyszerű burgonyakrém  leves. Ehhez a megtisztított burgonyákat kockára vágjuk és hideg vízben feltesszük  főni enyhén sós vízben.Amint megpuhult  a burgonya, leturmixoljuk, kevés vajat adunk hozzá  és tejet szerecsendió reszeléket, belekeverünk egy evőkanál spenót krémet és egy kanálnyi  medvehagyma pesto-t is. Alaposan átkeverjük  a levest,  felforraljuk  és már kész is. Tálalható. Levesbetétnek karikára vágott piros retket ajánlok.
Az elkészült leves  enyhén  zöld színű (  szinte  pasztell zöld) szépen mutat benne  a   retek  .






Hozzávalók:


  • 400 g burgonya (  a lisztes fajta előnyben!)
  • tengeri só ( ízlés szerint)
  • 20 g vaj
  • 1,5 dl tej
  • reszelt szerecsen dió
  •  evő kanál spenót krém (jó  a maradék is  , nem baj  hogy "ízesített"van benne fokhagyma bors  stb)
  • evőkanál  medvehagyma pesto ( a medvehagyma pesto-ban  van dió,vagy mogyoró és sajt is)
  • friss ropogós piros retek szeletelve  
Hús mentes, a nem túl szigorú  húsvét előtti böjti étkezésbe is beilleszthető, esetleg a vaj, tej elhagyható, vagy  finom ( olíva-, szezám-, tökmag-,) olajjal  lehet helyettesíteni . 



Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly