Tavasz van, végre van valami a levegőben ami azt súgja, jön a jobb idő.
Hamarosan lehet a kertben uzsonnázni, barátokkal üldögélni jókat beszélgetve, kirándulni.
Ez a ropogós keksz a joghurthoz ugyanúgy illik mint egy pohár habos sörhöz.
Kínálhatjuk vendégeinknek és csomagolhatjuk a kiránduláshoz is, nem fogunk csalódni .
Tavaszi ízét a medvehagyma adja .
Hozzávalói :
- 160 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g kékpenészes sajt ( rokfort)
- 3-4 evőkanálnyi medvehagyma pesto ( apróravágott, mandulával olívaolajjal kevert medvehagyma)
A hideg vajat gyúrjuk össze a liszttel, morzsolt kékpenészes sajttal, apróra vágott mandulával, olívaolajjal elkevert medvehagymával és pár csepp olívaolajjal és ízlés szerinti sóval.
Aztán formázzuk rúddá, majd fóliában fél órát hűtőben pihentessük, végül vágjuk éles késsel 3-4 mm széles lapokra .
Sütőpapírral bélelt lemezen süssük ropogósra . Kb. 12-15 perc alatt kész.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése