2013. április 9., kedd

Medvehagymás keksz






Tavasz van, végre van valami a levegőben ami azt súgja, jön a jobb idő.
Hamarosan lehet a  kertben uzsonnázni, barátokkal üldögélni jókat beszélgetve, kirándulni.

Ez a ropogós keksz a joghurthoz ugyanúgy illik mint egy pohár habos sörhöz.
Kínálhatjuk  vendégeinknek  és csomagolhatjuk a kiránduláshoz is, nem fogunk csalódni .

Tavaszi  ízét a medvehagyma adja .




Hozzávalói :


  • 160 g liszt
  • 100 g vaj
  •  50 g kékpenészes sajt ( rokfort)
  • 3-4 evőkanálnyi medvehagyma pesto  ( apróravágott, mandulával olívaolajjal kevert  medvehagyma)





A hideg vajat  gyúrjuk  össze  a  liszttel, morzsolt  kékpenészes sajttal, apróra vágott mandulával, olívaolajjal elkevert medvehagymával és pár csepp olívaolajjal  és ízlés szerinti  sóval.






  Aztán  formázzuk rúddá,  majd fóliában  fél órát hűtőben pihentessük, végül vágjuk  éles késsel 3-4 mm széles lapokra .



 Sütőpapírral bélelt lemezen  süssük ropogósra . Kb.  12-15 perc alatt kész.







Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...