Cseresznye szezon van, sok cseresznyés recept közül válogathatunk, most olyat szeretnék ajánlani ami nem fehér lisztből, hanem integrált vagyis teljes kiőrlésű lisztből készült.
Nemrég kaptam olyan elismerő szavakat is erre a süteményre melyek, azt igazolják bátran süthetünk süteményt is teljeskiőrlésű lisztből.
Egy próbát megér !
- 7-8 dkg zabpehely
- 7-8 dkg marcipán lereszelve
- 15 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 7,5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 kanál barack lekvár
- sütőpor
- vanília
- 1 kg kimagozott cseresznye
- só
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, a cseresznye, zabpehely és marcipán kivételével. Kinyújtjuk zabpehellyel hintett munkaasztalon, sütő formába, simítjuk, úgy, hogy pereme is legyen, a marcipánt ráreszeljük egyenletesen elosztva. A kimagozott, lecsöpögtetett cseresznyét is rászórjuk, ha úgy látjuk túl "leveses" a gyümölcs, keksz morzsát vagy további zabpelyhet hintsünk a cseresznye alá, nehogy elázzon a tészta és előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Gyorsan könnyen elkészíthető nagyon ízletes egyszerű tavaszi- nyáreleji süteményt kapunk egy kávé vagy tea mellé, már mehetünk is a teraszra uzsonnázni.
Gyorsan könnyen elkészíthető nagyon ízletes egyszerű tavaszi- nyáreleji süteményt kapunk egy kávé vagy tea mellé, már mehetünk is a teraszra uzsonnázni.
-
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésNekünk ízlik!
VálaszTörlés