2012. május 24., csütörtök

Reform cseresznye torta



Cseresznye szezon van,  sok cseresznyés recept közül válogathatunk, most olyat szeretnék ajánlani ami nem fehér lisztből, hanem integrált vagyis teljes kiőrlésű lisztből készült.
Nemrég kaptam olyan  elismerő szavakat is erre a  süteményre melyek, azt igazolják bátran  süthetünk  süteményt is  teljeskiőrlésű lisztből.
Egy próbát megér !  













Hozzávalói:
  • 7-8 dkg zabpehely
  • 7-8 dkg marcipán lereszelve
  • 15 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 7,5 dkg  vaj
  • 1 tojás
  • 1 kanál barack lekvár
  • sütőpor
  • vanília
  • 1 kg kimagozott cseresznye






A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, a cseresznye, zabpehely és marcipán kivételével. Kinyújtjuk  zabpehellyel hintett munkaasztalon, sütő formába, simítjuk, úgy, hogy pereme is legyen, a marcipánt ráreszeljük egyenletesen elosztva. A kimagozott, lecsöpögtetett cseresznyét is rászórjuk, ha úgy látjuk  túl "leveses" a gyümölcs, keksz morzsát vagy további zabpelyhet hintsünk a cseresznye alá, nehogy elázzon  a tészta és előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Gyorsan könnyen elkészíthető  nagyon ízletes  egyszerű tavaszi- nyáreleji  süteményt kapunk  egy kávé vagy tea mellé, már  mehetünk is  a teraszra uzsonnázni.
 


    Jó étvágyat  hozzá!


Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 

2 megjegyzés:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...