2015. június 20., szombat

Uborka cappuccino és cékla

Szenzációs bevezető fogása lehet  a koranyári  főétkezéseknek.
Az  uborka & cékla  cappucino  neve ugyan kicsit meghökkentő, hisz szó sincs  100%folyékony  állagról  és  kávé sincs benne mint azt  a  cappucino  hallatán várnánk. Viszont kanalazható!
 


uborka&cékla cappucino



Nem kell hozzá más csak  a zöldségek és egy kis mascarpone  kakaó szórással. A zöldségeket, vagyis  az  uborkát és  a céklát megtisztítjuk, feldaraboljuk, rétegezzük  és díszítjük  szinte ennyi  az elkészítése és az eredmény  fantasztikus. Vitamin dús, egészséges és  nagyon finom  zöldséges előételt kapunk  pár perc előkészítés után. Érdemes tenni egy próbát .


uborka&cékla cappucino



Hozzávalók :


  •  1-2 friss idei cékla
  •  1 uborka
  •  1 kiskanál mascarpone 
  •     kakaó por ( szóráshoz) 
  •     frissem őrölt himalaya só 
  •  2 cl frissen facsart cékla lé



uborka&cékla cappucino


A céklát hámozzuk  meg és vágjuk apró kockákra. Az egyik céklát gyümölcs centrifugával facsarjuk ki. Az uborkát hámozzuk   meg szeleteljük fel.hogy mixerrel vagy blenderben  pépesíthessük.
Poharakba szervírozva kínáljuk! A  poharak aljára  rétegezzük  a cékla kockákat  locsoljuk meg 2 kiskanál cékla lével, majd   erre helyezzük  az uborka pépet sózzuk  és egy kanálka   mascarpone ültetünk  a tetejére amit megszórunk kakaó porral.  Az alapanyagokat célszerű felhasználás előtt hűtőben  tárolni  így azonnal fogyasztható   a zöldség cappuccinónk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly