Lisztmentesen készül és gyorsan, ez a torta, most muffin formákban mert így könnyebben "szállítható " és fogyasztható a nyári programok uzsonnájaként.
Sok fekete cseresznye és némi csokoládé is került bele a lisztet finomra őrölt mogyoró helyettesíti.
Hozzávalók.
/6 tortácskához/
- 125 g fekete cseresznye
- 40 g kókuszzsír
- 40 g cukor
- 1 tojás
- 25 g étcsokoládé
- 50 g őrölt mogyoró
- porcukor a hintéshez
A cseresznyét megmossuk, leszárítjuk,kimagozzuk.A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk ,belereszeljük a kókuszzsír hagyjuk felolvadni.
A mogyorót finomra őröljük.
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét a cukor 2/3-val kemény habbá verjük a sárgáját kikeverjük a kókusz zsíros csokoládéval és cukorral.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásos masszát összekeverjük a mogyoróval, cseresznyével és végül hozzáadjuk a tojáshabot is.
Papír kasznival bélélt muffin formába kanalazzuk, mindegyik tetejére nyomtam még egy negyed citrom karikát és 20 percre betoltam a sütőbe.
Ha kisült még 5 percre kikapcsolt meleg sütőben hagytam majd rácsra szedve hagytam kihűlni.
Negyedelt citrom karikával és száras fekete cseresznye szemekkel díszítve kínálom. Ízlés szerint meghinthető porcukorral is .
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése